Blue Hors-hingste i top ved hollandsk materialprøve

30-10-2020 12:44
Avl

Blue Hors Monte Carlo og Blue Hors Santiano sluttede som nr. 2 og 3 blandt dressurhingstene ved den hollandske materialprøve i KWPN-regi

Nyheden fortsætter efter annoncen

På KWPN-centret i Ermelo, Holland, har der i dag været afslutning på den nye 21-dags prøve, hvor 20 dressurhingste af årgang 2017 er blevet testet. Inden eksamensdagen i dag er halvdelen af hingstene af forskellige årsager blevet sendt hjem fra prøven, som kræver et resultat på 75 point for godkendelse i KWPN.

De tilbageværende 10 hingste har til morgen afsluttet testen, der blev afviklet under ledelse af træningslederen Bert Rutten, og pga. corona-situationen blev den afviklet uden publikum. Testen blev vundet af den hollandskejede hingst Bloomberg e. Bon Coeur/ Don Index med 88,5 point, men han blev meget skarpt efterfulgt af to hingste Blue Hors.

Med 88 point kunne DV-præmiehingsten Blue Hors Monte Carlo e. Dream Boy/ United lægge sig tæt op ad vinderen. Monte Carlo, der er samejet af  Joop van Uytert, Nico Witte og Blue Hors, opnåede karaktererne 9 for skridt, 8,5 for trav, 9 for galop, 8,5 for smidighed, 8,5 for kropsholdning og balance, 8,5 ridelighed og indstilling samt 9 for kapacitet.

Endnu en Blue Hors hingst kom lige i hælene af de to førstplacerede, nemlig Blue Hors Santiano, der indtog tredjepladsen md 87,5 point. Der er tale om en DV-hest, der oprindeligt hed Straight Horse Santiano, og han er efter hingsten Sezuan og trukket på hingsten Glock's Zoniks mor og naturligvis opdrættet af Straight Horse i Allerød.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors Santiano opnåede karaktererne 8 for skridt, 8,5 for trav, 9,5 for galop, 8,5 for smidighed, 9 for kropsholdning og balance, 9 ridelighed og indstilling samt 9 for kapacitet. Han blev samtidig kåret i KWPN i dag, og det er planen, at han fremstilles i Dansk Varmblod i 2021.

Billederne af de to danskejede hingste er alle taget i dag.

I næste uge afsluttes den hollandske 21-dages test for springhingste.

Se resultaterne af prøven.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen