Dobbeltsejr i World Cup til Nanna

19-02-2023 13:32

Mille Albinus Hjermitslev

De gjorde det igen! Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter sikrede sig endnu en blændende sejr i World Cup-kvalifikationen i Neumünster

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter i Neumünster. Foto: Stefan Lafrentz

Efter en fantastisk og overbevisende sejr i gårsdagens Grand Prix ved World Cup-kvalifikationen i Neumünster, var det mere end spændende om Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II kunne gøre det endnu engang i Kür. Ligeledes var forhåbningen med danske briller, at Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro, efter deres flotte program og en fjerdeplads lørdag, kunne avancere og tage en plads på podiet.

En kür der sad lige i skabet
Efter Ingrid Klimkes 84,7% vidste Nanna Merrald, at hun skulle levere et fejlfrit program for at tage sejren igen i dag. Der var dog ikke nerver at spore hos ekvipagen, der startede ud i den sædvanlige flotte stil. En balanceret og smidig Zepter var en fornøjelse at se. Igen viste Nanna Merrald, hvor stor en kvalitet hun har som rytter ved at time alle øvelser helt perfekt. 

Copyright Ridehesten.comFoto: LL-Foto.DEIgen formåede hun hertil at vise både power og kontrol. For selvom Zepter blev en anelse åben i galopøgningerne, kunne hun alligevel samle ham perfekt igen, og man kunne nyde smukke smukke galoppirouetter. Både toer- og etter-changementer var også meget veludførte. Med hånden i vejret afsluttede Nanne Merrald og Zepter en kür, der sad lige i skabet.

De lignede en ekvipage, der havde kendt hinanden altid, selvom de endnu er et nyt par. Et match made in heaven.  

86,06% og endnu engang en personlig bedste. En dansk sejr i World Cup kür. Wauw. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. ved B-stævne hos Aarhus Rideklub 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Dejligt og harmonisk ridt
Andensidst i dagens kür var Daniel Bachmann og Zippo M.I.. Ekvipagen så godt ud og startede deres kür i fin stil med en piaffe, der var bedre en gårdsdagens. Det samme kunne siges om travversaderne, og generelt så Zippo vældig klar ud i dagens kür. Han leverede også flotte travøgninger, der var løse og lækre at se på. Han mistede balancen en smule i starten af galopprogrammet, men til gengæld var resten af galopøvelserne meget imponerende med meget flotte galoppiruetter. Det samme kunnes siges om rækken af etter-changementer. 

Generelt var der ikke meget at sætte på ekvipagens tur. Bachmann leverede et dejlig harmonisk ridt og Zippo viste stor kvalitet. 79,065% og en flot femteplads blev det til. Selvom man kunne have håbet på endnu en dansker på podiet, så måtte man erkende, at de to hollandske ekvipager var bedre i dag. Det betyder dog ikke, at Bachmann og Zippo ikke viste et absolut topniveau. 

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke og Franziskus FRH ved CHIO Aachen 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu en andenplads til Klimke
Gårdagens andenplacerede Ingrid Klimke og Franziskus FRH e. Fidertanz/ Alabaster var den 11. startende ekvipage. Til energisk og glade musiknumre dansede ekvipagen sig igennem deres kür-program. Den frie og samlede skridt var bedre i dag. Især den frie trav var flot, mens deres piaffe var mindre imponerende. Man kunne også ønske, at Franziskus var en smule mere selvgående. Ellers var der dog ikke meget at sætte på deres program, der var teknisk meget veludført.

Med én hånd mod den sidste parade kunne ekvipagen lade sig hylde af det begejstrede publikum. Ekvipagen blev i går tildelt fairness prisen for harmonisk ridning, og det samme kunne man sige om dagens ridt. En flot og harmonisk ekvipage og en meget flot kür gav 84,710% og en andenplads. 

Copyright Ridehesten.com
Kirsten Brouwer og Foundation ved World Cup i Mechelen. Foto: JumpingMechelenOfficial/MBpaardenfotografie

Hollandsk powerridt
Gårdagens tredjeplads Kirsten Brouwer og Foundation e. United/ Jazz, skulle på banen efter Nanna Merrald og Zepter. Brouwer og Foundation var kun få marginaler bedre end Bachmann og Zippo i går, så hvis de skulle tage endnu en tredjeplads, var der ikke plads til fejl. Ekvipagen leverede et nydeligt program, der var teknisk flot udført. Dette på trods af, at Foundation tydeligt var meget tændt. Især var ekvipagens galopprogram meget imponerende. En arbejdsom hest, meget elastik og en velridende Brouwer holdt kvaliteten hele vejen igennem. 82,05% blev det til, og det placerede ekvipagen som nummer tre.

Copyright Ridehesten.com
Marieke Van Der Putten og Torveslettens Titanium RS2 ved CHIO Aarchen 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu en imponerende DV-hest
DV-hesten Torveslettens Titanium RS2 e. Totilas/ Stedinger og hollandske Marieke Van Der Putten blev i går nummer fem efter et fint program, hvor der dog indløb små fejl. Der var dog ikke meget at sætte på ekvipagens program i dag. Meget imponerende og med stor kvalitet. Det gav dem 80,580% og en fjerdeplads. Dermed henviste de Daniel Bachmann og Zippo til femtepladsen.

Både Nanna Merrald og Daniel Bachmann høstede World Cup-point i dag. Nanna Merrald ligger nu nummer tre i den samlede stilling og er klar til World Cup-finalen.

Foreløbig stilling i World Cup dressur:

 1. Isabell Werth
 2. Ingrid Klimke
 3. Nanna Skodborg Merrald
 4. Benjamin Werndl 
 5. Dinja van Liere

Daniel Bachmann Andersen ligger nummer 14.

Allerede på fredag er der World Cup igen i Gøteborg, hvor vi får fornøjelsen af Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera og Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. 

Fakta
Dansk dommer iblandt

I dagens Grand Prix-klasse var danske Susanne Baarup at finde i et af dommertårnene. Dommerpanelet så ud som følger: 

Dommer E: Clive Halsall, England 
Dommer H: Elke Ebert, Tyskland
Dommer C: Magnus Ringmark, Sverige
Dommer M: Susanne Baarup, Danmark
Dommer B: Katrina Wüst, Tyskland

Fold up
Fakta
Om FEI World Cup dressur

FEI World Cup dressur i den vesteuropæiske liga: 

 • Vilhelmsborg, Aarhus, 21.-23. oktober 2022
 • Lyon, Frankrig, 26.-30. oktober 2022
 • Stuttgart, Tyskland, 9.-13. november 2022
 • Madrid, Spanien, 24.-26. november 2022
 • Salzburg, Østrig, 8.-11. december 2022
 • London, England, 15.-16. december 2022
 • Mechelen, Belgien, 26.-30. december 2022
 • Basel, Schweiz, 12.-15. januar 2023
 • Amsterdam, Holland, 26.-29. januar 2023
 • Neumünster, Tyskland, 16.-19. februar 2023
 • Gøteborg, Sverige, 23.-26. februar 2023
 • 's-Hertogenbosch, Holland, 9.-12. marts 2023

Finale: Omaha, Nebraska USA, 4.-8. april 2023

Fold up

Se Nanna Merrald og Blue Hors Zepters program i videoen nedenfor: 

Klassens resultat

Start- og resultatlister 

Samlet stilling i World Cup dressur vesteuropæisk liga

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing