Black beauties brillerer på Elitefølauktion

29-08-2023 06:33

Charlotte Kusk Berwald

Avl

I kollektionen til Dansk Varmblods Elitefølauktion er der otte sorte perler – hingste- og hoppeføl med en nobel sort farve og elegante bevægelser

Copyright Ridehesten.com
Hakuna Matata LBG. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når Dansk Varmblods auktionarius Casper Cassøe Krüth svinger auktionshammeren over en kollektion på 57 særligt udvalgte føl, er der i kollektionen otte sorte perler – føl med den eftertragtede sorte ”overfrakke”, som nok skal få mulige køberes interesse. Det er nu ikke alene føllenes farve, der skaber interesse de er efter tophingste som; Jameson RS2, Blue Hors St. Schufro, Dynamic Dream, Secret, Morricone I og Fynch Hatton. Den sorte kollektion i kollektionen består af 5 hingste- og 3 hoppeføl.

Dynamiske hingsteføl
Kat. 443 Hakuna Matata LBG et hingsteføl efter Blue Hors St. Schufro/Blue Hors Hotline er et særdeles tiltalende føl med gangarter i topklasse. Han kommer ud af en hoppestamme med flere elite- og medaljehopper, en kåret hingst samt flere konkurrenceheste.

Se video af Hakuna Matata LBG her

I kat. 421 Dream Chaser A. efter Dynamic Dream/Quarterback får man “hele pakken” type, gangarter og afstamning i top. I stammen findes flere konkurrenceheste i både dressur og springning. Han er udtaget til KRAFFT Eliteskue.

Se video af Dream Chaser A. her

Tre stærke gangarter og masser af charme, det er hvad kat. 411 Sémillion Pilekær bringer med til Elitefølauktionen. Han er efter topaktuelle Secret med Sir Donnerhall I til morfar. Og i det elegante føls hoppestamme finder man flere heste på M-niveau samt elitehoppen Flying Dancer.

Se video af Sémillion Pilekær her

Kat. 403 Gørklintgårds Monitor e. Morricone I/Sunny-Boy imponerede dommerne ved følskuet, og sikrede en udtagelse til følfinalen ved KRAFFT Eliteskue. Han er højstillet, vejrejst og har et meget aktivt bevægelsesforløb. Han er ud af en særdeles stærk morstamme, som bl.a. har givet OL-hesten Gørklintgårds Dublé samt hingsten Gørklintgårds Million.

Se video af Gørklintgårds Monitor her

Heiline’s Fynch Power e. Fynch Hatton/Grand Galaxy Win er et ædelt og velgående føl med godt hingstepræg. Kat. 408 Heiline’s Fynch Power kommer fra en præstationsstærk stamme, og hans mormor er mor til OL-hesten Heiline’s Danciera som under Carina Cassøe Krüth var med på det guldvindende landshold ved VM i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se video af Heiline’s Fynch Power her

Elegante, feminine hoppeføl

Tre sorte hoppeføl pryder kollektionen, og her er der både mulighed for at få en fremtidig topsportshest og/eller en fremtidig avlshoppe på stutteriet.

Lipas Magnolia e. Jameson RS2/Janeiro Platinum er særdeles charmerende, velbygget og med elegante bevægelser. Kat. 422 Lipas Magnolia repræsenterer en meget stærk hoppestamme, hvor mormor er elitesølvmedaljehoppen Atterupgaards Minelli, og stammen har givet både kårede hingste, medaljehopper og sucessfulde sportsheste.

Se video af Lipas Magnolia her

Kat. 425 Vida la Loca V e. Blue Hors St. Schufro/Vitalis er et særdeles typefast, absolut velgående hoppeføl, som repræsenterer en helt uovertruffen hoppestamme, idet hun er ud af den kendte Stensvang-stamme, hvorfra også heste som Grand Prix-hesten Queenpark Wendy, og championatsvinderen Valerie B stammer.

Se video af Vida la Loca V her

424 Hjortlunds Dramatic Dream efter Dynamic Dream/De Noir er et topmoderne, yndigt hoppeføl med en graciøs bevægelse. Hendes mor er uddannet til Intermediaire, men en skade satte en stopper for hoppens sportslige karriere, og hun er nu i avlen.

Se video af Hjortlunds Dramatic Dream her

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen