Britt Carlsen

OL

Mens regntunge skyer hang over det olympiske ridestadion i går, så stråler solen ned over dag to i den indledende Grand Prix-klasse, hvor vi i dag kommer til at se verdens aller bedste dressurryttere på stadion

Charlotte Dujardin og Valegro i London.

Det er nu det bliver besluttet hvilke seks nationer, som går videre til Grand Prix Special og afgørelsen på holdkonkurrencen. Alt er fortsat meget åbent, for det er i dag, vi kommer til at se samtlige nationers højest scorende ryttere på banen. Tyskerne har som ventet vist nærmest skræmmende styrke, mens hollænderne blev stækket af, at Adelinde Cornelissen måtte opgive at fuldføre på Parzival, der var syg efter et insektstik. Omvendt så var dommerne meget velvillige overfor Edward Gals ridt på Voice, og det har holdt hollænderne inde i topkampen.
Anders Dahls hustru Fiona Bigwood og danskopdrættede Orthilia (Atterupgaard) har sikret englænderne et godt udgangspunkt inden dagens konkurrencer, som begynder om halvanden time.

To danske heste og to danske ryttere
Kl. 11.36 lokal tid rider Cathrine Dufour på banen med Cassidy (opdr. Atterupgaard) forinden, kl 11.18, er en anden Atterupgaard hest på banen, nemlig Molberg e. Michellino redet af Marcela Krinke Susmelj fra Schweiz. Spanske Severo Jurado Lopez rider Lorenzo på banen kl. 10.18 i dag.
Anna Kasprzak rider på banen som den sjette sidste rytter i Grand Prix-klassen med Donnpergnon - de har starttid kl. 14.57.

Dujardin mod Werth
Ved OL i London satte Charlotte Dujardin Valegro til sejr i küren med verdensrecordscoren 94,3% samtidig vandt det engelske hold guldet, og sluttede dermed tyskernes række af sejre (fem i alt fra 1992-2008). Sverige har været meget succesfulde med ialt 20 medaljer i dressur mod Tysklands 21, men svenskernes seneste medalje kom for 32 år siden i 1984, hvor holdet vandt bronze.
I dag rider medaljerekordholderen Isabell Werth på banen - hun har seks guldmedaljer hængende i trofæskabet, og hun er storfavorit til guldet på Weihegold, men det forlyder, at Charlotte Dujardins herlige Valegro er i topform, så det bliver formodentlig mellem de to den individuelle guldmedalje skal afgøres. Det er også England, som ser ud til at være nærmest at bringe Tysklands sikre vej mod holdguldet i fare.
Vi bliver dog meget klogere, når Isabell Werth forlader stadion ved 16-tiden lokaltid, som den sidste rytter i Grand Prix klassen.