Bernstorffsparken bliver islandsk for en dag

20-09-2017 11:08

Camilla Tiefensee Schrøder

Øl-tölt, flyvende pas, masser af hygge, islænderridning på højt plan og forhåbentlig godt vejr står alt sammen på programmet i weekenden, når Ishestenes Dag løber af stabelen i Bernstorffsparken

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lena Walvik
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når debuten er så stor en succes, som Ishestens Dag i Bernstorffsparken var sidste år, hvor der kom over 1000 tilskuere, forpligter det til en gentagelse. Så også i år rykker den islandske hest talstærk ind på de store hestes banehalvdel i Bernstorffsparken i Nordsjælland. Den 24. september 2017 bliver den flotte ridebane fyldt med islændere i alverdens farver og former – og tribunen med en masse forventningsfulde publikummer. Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Islændere i alle farver og former
Ishestenes Dag viser bredden og alsidigheden hos den islandske hest. Både til dem, der i forvejen har tabt deres hjerte til den lille, seje hest og til dem, der er nysgerrige og gerne vil se, hvad den islandske hest er for en størrelse.

I Bernstorffsparken vil du både møde den gammeldags, kraftigt byggede islændertype, og den sportsavlede toptunede stævnehest – og alt det der ligger der imellem.

Det hele præsenteres i et flot sammensat show, der starter kl. 12.00 og slutter kl. 16.00. Showprogrammet byder på alt fra øl-tølt til superhurtige heste i speed pas med tidtagning. Og der bliver spring-show, middelalderopvisning, stafet, kvadrille-ridt og farveparade. I farveparaden var der sidste år over 65 islandske heste i diverse farvekombinationer, der tøltede banen rundt til publikums klapsalver.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der bliver mulighed for at se nogle af de absolutte topryttere og deres heste i sports- og i passhowet – men også til de øvrige shows er ekvipagerne nøje udvalgt, så det er ryttere og heste, der er kompetente i den disciplin, de deltager i.

Stande fra kl. 11
De mange stande med lækre og fristende tilbud åbner allerede kl. 11.00. Her kan du blandt andet møde dyrlæger og alternative behandlere, og der er stande med lækkert udstyr til hest og rytter og meget mere.

I år er der forbedrede P-forhold, bedre lyd, endnu flere flotte sponsorpræmier i det store publikumslotteri – og flere madboder.

Vejret er der ikke gjort noget for at ændre. Det var nemlig forrygende godt sidste år, så det er programsat til at blive nøjagtigt magen til den 24. september 2017.

Tag din familie, naboer, kollegaer og venner med til en vidunderlig dag i Bernstorffsparken. Og ja – hunden er også velkommen. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen