Belgisk sejr i Rolex Grand Prix i Aachen

23-07-2017 17:11

Camilla Tiefensee Schrøder

Pokalen i dagens store Grand Prix-springning i Aachen i dag gik til Gregory Wathelet på Coree, efterfulgt af portugisiske Luciana Diniz efter en dramatisk omspringning med fuld fart i de skarpe hjørner

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var nervepirrende at følge portugiseren Luciana Diniz på Fit for Fun 13 e. For Pleasure/Fabiano, som var tæt på at skride i et skarpt sving i den afgørende jump off-runde i CHIO Aachens Rolex Grand Prix i springning. Der gik et gisp gennem publikum, men ekvipagen holdt sig på benene og genneførte til tiden 47,4.

Det, der kunne være blevet til den første portugisiske sejr i Rolex Grand Prixen, rakte dog kun til en andenplads. For næste rytter på banen, belgiske Gregory Wathelet på Coree e. Cornet Obolensky/Liberty Life sprang sig flot og sikkert til det grønne sejrsdækken med tiden 46,6. Det er den første gang, det belgiske flag kommer til tops i den prestigefyldte konkurrence siden 1995.

– Præmiepengene betyder intet, det her er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig, sagde Gregory Wathelet, da han fik mikrofonen i hånden ved præmieoverrækkelsen, hvor han også takkede sit team, og ikke mindst sin 11-årige hoppe, Coree.

– En ting er sikkert, min hest er bare helt fantastisk, sagde den belgiske rytter, og i samme øjeblik rejste Coree sig højt på bagbenene, som for at kvittere for udtalelsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen gik til Marc Houtzager på Sterrehof's Calimero e. Quidam de Revel/Achill, som red tredje runde på tiden 53,6. Også amerikanske Laura Kraut deltog i den afgørende jump off efter to indledende nulrunder, men men hun endte med fire fejl på hoppen Zeremonie e. Cero/Quickstar.

Prisen til rytteren med den bedste ridestil gik til tyske Laura Klaphake på Catch Me If You Can e. Catoki/Acordplus, som sluttede på en 13.plads.

Der var ingen danske rytter med i året Rolex Grand Prix

Se alle resultaterne HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen