Stjernerne samles i Aachen

16-07-2018 14:25

Camilla Tiefensee Schrøder

Så er vi endelig kommet til den uge på året, hvor ridesportens verdenselite samles til CHIO Aachen til både Rolex Grand Slam-springning og Nations Cup-dressur. Danmark stiller med skarpeste skyts i sidstnævnte

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge indtager spring- dressur- og militaryrytterne den berømte stævneplads i Aachen, hvor over 360.000 publikummer kan se frem til at nyde international topsport på højeste niveau ved CHIO Aachen 2018.

Isabell Werth får kamp til stregen
I den femstjernede Nations Cup-dressur er den tyske verdensetter Isabell Werth til start på hjemmebane med vallakken Emilio e. Ehrenpreis, som hun ligger nummer 3 på verdensranglisten med. Hun har i øvrigt også Bella Rose med, som fornyligt gjorde comeback i sporten og i øjeblikket går på firestjernet niveau.
Selvom dressurdronningen er på hjemmebane, vil hun helt sikkert få kamp til stregen af danske Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy og Laura Graves/Verdades, der begge ved tidligere lejligheder har vist, at de kan slå hende.

Danmark stiller med et stærkt dressurhold bestående af:

  • Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack
  • Anders Dahl/Selten HW
  • Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy
  • Anna Zibrandtsen/Arlando
Nyheden fortsætter efter annoncen

Derudover U25-rytterne Michala Mejlgaard Jensen/Trebiz og Nanna Skodborg Merrald/Sådan Que samt yderligere to danske dressurekvipager i CDI4* på deltagerlisten.

Rolex Grand Slam
Et af stævnets højdepunkter bliver, når nogle af verdens dygtigste ryttere skal dyste i anden runde af Rolex Grand Slam 2018. Det sker i den femstjernede Rolex Grand Prix-springning på søndag.
Schweiziske Steve Guerdat er i topform efter sin seneste Rolex Grand Prix-sejr ved CHI Royal Windsor Horse Show, og han vil helt sikkert gå målrettet efter endnu en sejr. Men det kræver, at han slår ryttere som OL-holdguldvinder McLain Ward og World Cup-vinder Elizabeth 'Beezie' Madden, som er at finde blandt de mange topryttere på deltagerlisten.

Flarup direkte fra DM til Aachen
I military har vi en dansk rytter repræsenteret, nemlig Peter Flarup, som netop i weekenden har vundet DM-bronze med den unge hingst, Fascination. I Aachen er han til start i CICO3* med Frankie e. Federico XX/Rush (opdr.  Stald Mejse, Kjellerup), som han også red EM på sidste år. Se deltagerlisten i military.

Link til livestreaming.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing