Årets smedelærling er kåret

13-03-2011 11:44

Sandra Kaiser

I forbindelse med Hingstekåring i Herning afholdes der bl.a. mesterskabet ”Årets Smedelærling 2011. Mange unge lærlinge var mødt op for at kæmpe om denne flotte hæder.
Copyright Ridehesten.com
Lærlingene fra Bergers Smedie kæmpede til det sidste om titlen Årets Smedelærling, som gik til Magnus Janson. (Foto: Ridehesten.com)

Lyden af metal og varmen fra esserne prægede lørdagen i beslagsmedenes hal, hvor mange lærlinge havde fundet vej, sammen med deres mestre, for at dyste om titlen ”Årets Smedelærling” Der blev dystet i to klasser, hvor der skulle fremstilles i alt fire forskellige typer sko, hvorefter karaktererne blev sammenlagt. Den suveræne vinder af titlen blev Magnus Jansson fra Bergers Smedie med 129 point. På andenpladsen kom Daniel Borg Sahl fra Beslagsmed Michæl Kukkonen med 117point, og på tredjepladsen kom Patric Larsen fra Kustrup Beslagsmedie med 105 point. Her i eftermiddag dystes der om det Danske Mesterskab, og det Nordiske Mesterskab, hvor de tre lærlinges mestre er favoritter til titlerne.

Følg med her på siden de kommende dage, hvor vi vil holde læserne opdateret og orienteret om alt det, der sker i Herning. I magasinet Ridehestens aprilnummer på mere end 300 sider kan man læse alt om kåringen, konkurrencerne, aftenforestillingerne og de mange særlige priser.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen