Årets Ungdomsleder

15-09-2014 06:43

Hun prøver at give andre unge den samme velkomst til hesteverdenen, som hun selv fik. For Årets Ungdomsleder, Lucy Le Maistre Matzen, handler det om fællesskab

Copyright Ridehesten.com
Lucy Le Maistre Matzen.

- Det er da lidt mærkeligt at skulle med til det repræsentantskabsmøde, synes Lucy Le Maistre Matzen.

Den 13-årige pige fra Sorø har i flere år haft opgaver i Stenlille Sportsrideklub, men de plejer at dreje sig om hjælp til stævner og undervisning af klubbens yngste i voltigering – ikke at tage til møder i Dansk Ride Forbund sammen med klubbens formand, Alice Flygenring.

Formangen havde dog bedt om hjælp fra den unge voltigeringsentusiast – ”Hvis du ikke er der, vil vi jo bare sidde og være til grin, når de snakker om voltigering” – og når der er brug for hjælp, stiller Lucy Le Maistre Matzen op. Også selv om det betyder, at ens mor skal hente én lige bagefter, for at familien kan nå til konfirmation.

Hun aner ikke, at det alt sammen er en konspiration. Alice Flygenring og resten af bestyrelsen fra Stenlille Rideklub ved, at deres nominering af Lucy Le Maistre Matzen til ”Årets Ungdomsleder” har resulteret i en pris, og hendes forældre er med på spøgen.

Hun taber derfor underkæben, da prisen skal overrækkes, og Ulf Helgstrand råber: - Lucy Le Maistre Matzen!

Det første, der farer igennem hende er: - Det kan da ikke være mig. Men hvor mange andre kan hedde Lucy?

Magasinet Ridehesten har talt med Lucy, og du kan læse alt om, hvem Årets Ungdomsleder er i septembernummeret.

Læs meget mere i septembernummeret af magasinet Ridehesten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen