Årets bedste internationale præstationer springning

21-12-2021 16:45

Annika Knudsen Lorentsen

De danske springryttere har redet mange flotte internationale placeringer hjem i år, og blandt højdepunkterne er den danske deltagelse ved EM og OL, samt Nations Cup-sejren på hjemmebane i Uggerhalne

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Juledagene bliver blandt andet brugt på forskellige tilbageblik, og i denne artikel skal vi se tilbage på nogle af de flotte internationale præstationer, som de danske springryttere har lavet i løbet af året. 

EM-hold leverede flot præstation
Ved årets EM i Riesenbeck, Tyskland stillede Danmark til start med et hold, som bestod af Konstantin Deeken Künnemann, Zascha Nygaard Andreasen, Andreas Schou og Søren Pedersen. 

Holdet lykkedes med at komme i holdfinalen, hvor det endte med en særdeles flot 8. plads, som er det bedste holdresultat nogensinde for et dansk EM-hold i springning

Individuelt lykkedes det to ekvipager at ride sig i den individuelle finale, og Andreas Schou endte som bedste dansker ved EM på en 22. plads. Den anden rytter i EM-finalen individuelt var Konstantin Deeken Künnemann, som var debutant ved et seniormesterskab. Han sluttede samlet som nr. 24. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Zascha Nygaard Andreasen var ligeledes mesterskabsdebutant, mens både Andreas og Søren Pedersen har mere erfaring. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

OL-deltagelse for første gang i mange år
2021 blev året, hvor Danmark for første gang i rigtig mange år, havde en springrytter med ved OL. Tilbage i 2019 red Emil Hallundbæk så mange flotte resultater hjem, at han sikrede Danmark en individuel kvalifikation til OL i Tokyo. 

Pladsen blev i starten af sommeren 2021 tildelt Andreas Schou, som tog turen til Tokyo, hvor han i sadlen på den bare 9-årige Darc De Lux deltog i den individuelle konkurrence.

Nations Cup-sejr på hjemmebane
Et andet højdepunkt for de danske springryttere i 2021, var Nations Cup-sejren på hjemmebane i forbindelse med Equitour Denmark i Uggerhalne. 

Her red Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Konstantin Deeken Künnemann og Zascha Nygaard Andreasen udgjorde holdet, og deres suveræne ridt førte til en sejr foran flere topnationer, som eksempelvis Belgien og Storbritannien. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen