Anton er tilbage

30-05-2015 10:43

I 2011 solgte Torben Frandsen Concorde-sønnen Anton van Het Gonnehof til den irske toprytter Cian O'Conner, nu er Anton tilbage i Danmark og i toppen af DM-klassen

I 2011 gjorde Anton van Het Gonnehof god reklame for sig selv i Superligaen under Torben Frandsen, og det udløste udenlandsk interesse for den brune vallak. Den irske toprytter Cian O'Conner købte hesten hos Frandsen og havde kort tid efter en topplacering i Grand Prix. For omkring et halvt år siden kom Anton van Het Gonnehof tilbage til Tørring i stalden hos Torben Frandsen, som nu er blandt de fem ryttere, som ligger i spidsen af det danske mesterskab.

- Jeg har fået Anton tilbage fra Cian, og planen er, at jeg skal ride ham med salg for øje, fortæller Torben. Han vandt den 1-stjernede Grand Prix på Anton ved stævnet i Påsken på Stald Melby og så har Anton været med til stævet i Drammen, hvor han gik nogle mindre klasser. 
- Efter salget af Solos Concept samt at jeg er på landsholdet som skal ride Nations Cup i Sopot næste weekend med Antares, så blev det Anton, der skal gå DM. Det har jeg forberedt ham på, og såfremt man skal have en chance for at lave et godt resultat, så kræver det, at man tænker sig om og laver en plan for at holde hestene motiverede og sunde, bemærker Torben, som vurdere, at mesterskabsklassen er vidt åben. Fem ryttere har 4 fire, en har fem og tre ryttere har 8 fejl. 
- Jeg tror banebygger Bo Bak Andersen bygger en svær finale i morgen søndag, for det var svært nok i den førstekvalifikation fredag, men mange heste var godt springende. 
Torben fik et nedslag i første runde på indspringet i dobbeltspringet, 4A, som kostede rigtig mange fejl i klassen. Torben fortæller: Jeg ville lave lidt plads til oxeren, men så sprang han sig ikke helt færdig, og det kostede nedslag. Det er hvad der sker. I anden runde red jeg med lidt mere tryk på til dobbeltspringet, og så sprang han fejlfrit med lethed. 
Torben var den ene af blot to ryttere, som formåde at ride fejlfrit i anden runde fredag aften. Hvordan vurdere han sine chancer i mesterskabet?

- Anton er en lidt sensibel hest, som kigger på omgivelserne og bliver lidt spændt i kroppen. Derfor bliver han bedre, jo flere runder han går, men alt kan jo ske i finalen, der fortsat er helt åben, slutter Torben Frandsen. 
Efter DM-stævnet sætter han kursen mod Sopot sammen med: Linnea Ericsson-Carey, Rikke Haastrup Kristensen, Søren Nørgaard Pedersen og Andreas Schou.

Følg stævnet hos Absolute Horses i Sommersted her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen