Anne-Kristine tog endnu en derby-sejr

08-07-2024 11:54

Lørdag i uge 27 betød den helt store festdag til Bækgaarden Horse Festival, hvor både Grand Prix- og derbyklassen skulle afvikles. Dog var vejrguderne ikke helt med på legen, hvor silende regn og blæsevejr stod på programmet, hvilket skabte udfordrende forhold på græsbanen

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT kan for andet år i træk kalde sig vinder af TG Horseboxes Derby på Bækgaarden. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

At ride ind på banen i den 135 cm høje TG Horseboxes DerbyBækgaarden Horse Festival kræver uanede mængder mod, disciplin og talent. Derudover er der andre faktorer, der spiller en stor rolle, når man skal springe over høje forhindringer, ride ned af en stejl banket og ud i en skov, der alt sammen foregår på græs, nemlig vejret. Vejret spiller en stor rolle for, at forholdene er så sikre og gode som muligt, når de modige ekvipager skal prøve kræfter med den udfordrende bane, men lørdagens vejr var ikke ligefrem derby-vejr. 

Med silende regn og hårde vindstød, var arrangørerne nødt til at tænke hurtigt og forberede sig på det værste. Derfor blev banens længde kortet ned, rytterne skulle ikke springe fra græsbanen og over på walber-banen, og klassen blev rykket betydeligt frem i tidsplanen, så vejret forhåbentligt holdt nogenlunde til lørdagens strabadser. Heldigvis lykkedes det hele, og de modige ryttere var stadig klar på at tage udfordringen op. Lørdagens derby skulle selvfølgelig afvikles. 

Copyright Ridehesten.com
Frederik Fensholt og Iniverse blev placeret som nummer to. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Regnvejret gjorde kun banen mere udfordrende, men det stoppede ikke rytterne fra at ride om sejren. I hovedrunden var fire ryttere fejlfrie, nemlig Karoline Vistesen Graversen, Thomas Pihl Jensen, Frederik Fensholt og Anne-Kristine Rie Truelsen. Det betød altså, at spændingen blev trukket ud, da de modige ryttere måtte i omspring. Her formåede to ekvipager at ride fejlfrit, nemlig Frederik Fensholt på Iniverse e. Falaise de Muze/ Numero Uno og sidste års vinder, Anne-Kristine Rie Truelsen på Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor, og derfor var det altså tiden, der skilte de to ekvipager ad, og den var meget tæt.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Med ikke engang så meget som et halvt sekund, tog Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT endnu en gang sejren af dette års TG Horseboxes Derby med en tid på 37,12 sekunder, og derfor måtte Frederik Fensholt og Iniverse se sig tilfredse med en meget flot andenplads i tiden 37,54. På tredjepladsen blev det Thomas Pihl Jensen og Kannica e. Kannan/ Cassini II, der sluttede omspringningen med 4 fejl. Anne-Kristine kunne altså gå fra lørdagens meget våde derby med ikke bare titlen for andet år i træk, men også 20.000 danske kroner samt et stævneskab fra TG Horseboxes, ligeledes til en værdi af 20.000 kroner. 

Du kan se stævnets resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen