Velbesøgt stævne og indvielse i Løgstør

23-05-2015 20:58

Sanne Kolind

I dag har Løgstør Rideklub holdt officiel indvielse af deres nye faciliteter i Natur og Ridecenter Løgstør.
Vejret var også med til at lokke så mange gæster til, der ud over indvielsen også kunne overvære en masse ridning på de nye baner

Det var et næsten færdigt Naturcenter der i dag kunne åbne dørene for de mange mennesker der havde taget turen til Løgstør. Duften af nyt træ fyldte staldene og de to lyse ridehaller, som begge havde store vinduer ud. Det er tydeligt at se at der er tænkt over detaljerne, gjort plads til alle – også dem der ikke skal ud at ride.
Udenfor var det de morgenfriske springponyer der var de første på banen, da de kl. 7 åbnede showet. Efter U-LC, som var første klasse, skulle der rides LB2** og det var de små 3’er ponyer der lagde ud. Her var især én rytter overlegen på tiden. Emmelie Aabech Nielsen der på sin første pony Streep Wil Racen, satte et stærkt udgangspunkt for klassen, da hun red fejlfri 2. fase i tiden 20,34 sek. Laura Toksig Jensen på Lynet prøvede, men red sig til en tid på 27,02 sek. og sad på det tidspunkt på 2. pladsen. Det var indtil Emmelie Aabech Nielsen skulle ride som sidste rytter på sin anden pony Clement’s Hanky. Her sikrede hun sig 2. pladsen ved at ride fejlfrit i 2. fase i tiden 22,84. Lidt over 4 sek. hurtigere end nr. tre.
I 2’er ponyernes LB var Theresa Munkholm og Rosenlysts Shane de eneste fejlfrie i 2. fase og sikrede sig dermed sejren i denne klasse. Også hos 1’er ponyerne kneb det med de fejlfrie runder, og kun 4 gik videre til 2. fase. Her var det Johanne Andersen der red fejlfri i hurtigste tid, da hun og Baloü red i tiden 20,29 sek. På 2. pladsen kom Elizabeth Andreasen og Iwan, de sluttede i tiden 23,09 sek. Tæt forfulgt af nr. 3, Nicoline Kristensen og Black Magic som red i tiden 23,92 sek.

For hestene var der en opvarmningsklasse til Championaterne. Her var 16 unge heste tilmeldt, og de havde hver 2:30 min. til at slå sig løs på banen og springe de forhindringer de kunne nå. Her var der god mulighed for at lade hestene prøve de lidt mere spændende forhindringer, samt kunne få lov til at prøve at ride på plastikvandgraven.
For nogle af hestene var det noget af en prøvelse at komme rundt, og for andre lignede det næsten allerede en rutinesag.

På dressurbanerne var der også masser af starter. Hestene lagde ud i LA1, og her var det også noget af en udfordring for mange af hestene at komme op ad banen. Det var dog klassens to yngste heste der satte sig på de to øverste placeringer, idet Sune Damgaard Jensen og den 5-årige Diabell overlegent vandt klassen med 75,741%. Vita Mølgård og Møgelmoses Ronaldo, også kun 5 år, indtog 2. pladsen med 69,444%. 3. pladsen blev taget af Katrine Rosa Bjørklund på T-Rex som red til 68,704%.

Højeste klasse for hestene i dag var MA1. Her var det Pia Lykke Espesen og Warino der løb med sejren, da de red til 68,611%. Aleksander Opheim-Winje og Florieux indtog 2. pladsen med 67,361%.
Charlotte Linder og Lergårdens Leandri blev nr. 2 med 65,833%.

Hos ponyerne startede de meget godt ud. I LB2 blev klassen vundet med ikke mindre end 76,731%. Det var Michelle Nielsen og Daimler der red til den høje procent. Men det var ikke kun nr. 1 der red til høje procenter. Nr. 2 blev Ellen Hørdum Brandt og Mosegårdens Mascha med 75,385%.
Kun 2 ud af klassens 11 starter red til under 70%.

Hen på eftermiddagen steg antallet af gæster, da der skulle holdes officiel indvielse. Der blev holdt lidt taler, og herefter var der et imponerende friesershow på springbanen.

Stævnet i Løgstør fortsætter frem til og med mandag, så der er rig mulighed for at komme og opleve de nye flotte omgivelser!

Du kan se og læse meget mere om den nye rideklub her

Du kan følge med i resultaterne her:
Dressur:
Spring:

Billeder fra lørdagens klasser kommer på hjemmesiden i starten af næste uge

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing