Anna Weilsby bider skeer med eliten i Herning (video)

21-10-2021 21:41

Annika Knudsen Lorentsen

20-årige Anna Weilsby har i den grad haft succes her til aften ved World Cup Herning, hvor hun blev bedste dansker i Grand Prix-kvalifikationen, kun overgået af to udenlandske topryttere. Den unge dansker vandt desuden den 140 cm høje U25 Cup-klasse, hvor hun ligeledes leverede en toppræstation

Copyright Ridehesten.com
Philipp Topphoff Schulze med Carla 229. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Her til aften blev den 140 cm høje Grand Prix-kvalifikationsklasse afholdt i Jyske Bank Boxen ved World Cup Herning. Her var det tyske Philipp Schulze Topphoff, der tog sejren i sadlen på den velspringende hoppe Carla 229 e. Comme Il Faut 5/Potsdam Nrw, efter de leverede en lynhurtig omsprining. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Weilsby og Quincy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen blev svenske Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero e. VDL Zirocco Blue/Caretino 2. På tredjepladsen blev det danske Anna Weilsby med Quincy, som trods sin unge alder i dag formåede at ride næsten op med to udenlandske topryttere. Blot 0,98 sekunder fra vinderen og bare 0,04 sekunder fra Rolf-Göran lykkedes hun i dag med at blive bedste dansker. 

– Det var sådan en fed følelse, det er der virkelig ikke noget der slår, lød det fra Anna efter dagens præmieoverrækkelse, hvor hun også kunne fortælle, at hun lå i spidsen af U25 Cup-klassen, som hun også endte med at vinde. Det gjorde hun i sadlen på Stenbækgårds Mojito e. Godsend du Reverdy/Lambrusco Ask (opdr. Laila Engelbrecht). Hør mere fra interviewet med Anna i videoen længere nede.  

Copyright Ridehesten.com
Anna Weilsby og Stenbækgårds Mojito. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Fjerdepladsen i den 2-stjernede 140 cm Grand Prix kvalifikation gik til Christian Jansen som med den velspringende Lantini EM e. Bøgegårdens Apollo/Candillo (opdr. Peter A. Petersen) leverede en pragtpræstation som sidste rytter i klassen. Parret kom sikkert og hurtigt rundt og Christian kan dermed gå i seng efter en succesfuld dag med fire placeringer ud af fem mulige med sine heste. 

Karoline Sloth Kjær bedst i Pony Trophy
Tidligere på dagen red ponyrytterne deres første klasse i Pony Trophy, hvor det blev danske Karoline Sloth Kjær, der tog sejren. 

Det gjorde hun i sadlen på den hurtige vallak Rødtjørns Aragon e. Røgild's Kilmanjaro/Stackaprs Dayton. Andenpladsen i klassen blev ligeledes dansk, for her var det Cecilie König med Foxtown, der ligesom Karoline red fejlfrit og hurtigt igennem dagens bane. 

Se alle resultatlister fra i dag HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen