Anna Munkebo er årets idrætsnavn

24-01-2024 19:02

Trine Askjær-Jørgensen

Ponydressurrytter Anna Munkebo overhalede racerkører, danser og kajakroer i opløbet om prisen Årets Idrætsnavn 2023 i Struer Kommune og kunne således lade sig hylde i går

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dressurrytter Anna Munkebo fra Struer-Thyholm Rideklub blev tirsdag kåret som Årets Idrætsnavn i Struer Kommune ved årets Nytårskur for Frivillige i Struer Energi Park. Det gjorde hun blandt andet på baggrund af hendes mange resultater med ponyen Lyngdal's Mira Puella e. Daugaarden's Boombay/ CJ Chargon Bredager (opdr. Camilla Lyngdal og Nicolaj Knudsen).

Tredje gang var lykkens gang for Anna, der de to foregående år har været blandt de nominerede til titlen. Endelig kan hun bryste sig af hæderen det kommende år, og i opløbet slog hun endda den lokale racerkører og tidligere flerfoldige vinder af titlen Mikkel O. Pedersen.

Begrundelsen for valget af 16-årige Anna fra Struer til Årets Idrætsnavn lød blandt andet:

"Anna Munkebo er en utrolig dygtig rytter indenfor ponydressur. Det sidste år har hun udviklet sig markant, hvilket skinner tydeligt igennem i hendes præstationer. Hun har udmærket sig ved flere stævner både nationalt og internationalt. Anna har blandt andet repræsenteret Struer-Thyholm Rideklub ved DM, hvor hun hentede en guldmedalje hjem for andet år i træk. I udlandet har hun også gjort sig bemærket. Det gælder f.eks. hendes sejr ved FEI-stævnet i Holland samt en andenplads med det danske hold ved Future Champions i Tyskland, hvor hun også fik en individuel tredjeplads som bedst placerede danske rytter".

Udover hendes præstationer beskrev de, der har indstillet Anna til prisen, hende som en fantastisk holdkammerat og veninde, der altid er klar med et opløftende ord, et kram eller en hjælpende hånd. Det gælder uanset, om det er til landsholdskammeraterne eller staldveninderne i Struer-Thyholm Rideklub.

– Det er en stor ære og dejligt at blive anerkendt lokalt for mine præstationer igennem 2023, specielt når det nu var mit sidste ponyår, fortæller en glad og stolt Anna Munkebo om at blive tildelt prisen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Læs mere i Holstebro Struer Dagbladet.

Eller på Struer Kommunes hjemmeside.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Annas meritter i 2023 tæller blandt andet en individuel sølvmedalje sammen med Lyngdal’s Mira Puella til Agria DRF-mesterskabet for kat. I-ponyer og guld i Agria DRF-mesterskabet i dressur for ponyhold, som hun vandt med staldkammerater fra Struer-Thyholm Rideklub.

I juli 2023 var Anna desuden udtaget til at repræsentere Danmark ved EM i dressur for ponyer i Frankrig. Her blev hun den bedst placerede dansker alle tre dage med henholdsvis femte- og sjettepladser, hvilket var afgørende for, at Danmark som hold kunne hente en sølvmedalje hjem. Udover hende bestod holdet af Rikke Schoubye Johansen, Ingeborg Elisabeth Schou og Sofia Rosenkilde.

Klar til fremtiden som hesterytter
Med sine 16 år har Annas ponyår nu nået deres ende, og dermed venter nye rideeventyr på hest. EM-ponyen Lyngdal's Mira Puella er blevet solgt til en ny, ung rytter, og den 8-årige DV-hest Åtoftens Dancing Memory e. Era Dancing Hit/ Benetton Dream (opdr. Annette Bugge og Claus Hansen) er flyttet ind.

Bamse, som han kaldes i daglig tale, blev tidligere redet af Susanne Barnow, som sammen med sin partner Steffen Kristensen købte halvpart i vallakken, da den var tre. Frem til, han blev solgt til Anna Munkebo i 2023, ejede de vallakken sammen med avlerne, og det er Susanne, der har uddannet ham og fortsat ridningen indtil udgangen af året, hvorefter Anna Munkebo har overtaget tøjlerne. Nu skal "Bamse" langsomt ind i livet hos familien Munkebo, og der venter Anna er ny tid med overgangen fra pony til en hest med et stangmål på 178 centimeter.

Copyright Ridehesten.com
I 2023 Susanne Barnow har bl.a. redet Falsterbo Horse Show, UVM i dressur og Pavo og DRF-championat på dengang 7-årige Åtoftens Dancing Memory. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen