Anden træningssamling i Talent Syd

30-07-2020 12:07

Caroline Marker

Den 12. juli var der træningssamling for springrytterne i Talent Syd. Denne gang blev samlingen afholdt på Louiselund Ridecenter i Haderslev. En dag vi alle havde ventet spændt på, da corona har fyldt en del på det sidste. Efter lidt bøvl med at finde en træningsdag blev den 12. juli endelig aktuel

Copyright Ridehesten.com
Foto: Talent Syd

På selve dagen red 18 ryttere med deres heste eller ponyer. Da en af idéerne bag Talent Syd er fællesskab og holdånd, blev alle ryttere bedt om at møde på Louiselund kl 8:30 til fælles banebygning med Lars Bak Andersen. Herefter red det første hold, som bestod af Talent Syds ponyryttere. Efter ponyerne var det hesterytternes tur, hvor der i alt var 6 hestehold med 3 ryttere på hvert hold.

Her havde Lars i sinde at kombinere gymnastikspringning til opvarmning og banetræning til sidst. Vi arbejdede med at få hest og pony samlede og smidiggjorte, med henblik på at kunne ride en korrekt bane. For mit eget vedkomne gjorde det netop, at min hest Horatio var klar på opgaven, da vi skulle til at springe bane. Han var fremme for hjælperne, og var nem at styre rundt på de forskellige spring.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Talent Syd

Fælleskab er vigtigt
Da de forskellige ryttere red, sad samtlige ryttere inde på banen ved borde og bænke gennem hele dagen. Vi hyggede os og snakkede og kiggede på de andre red. Lars var særligt imponeret over sammenholdet og den gode atmosfære. Han roste os alle, og sagde at lige netop dette var et sjældent syn. 

Da min mor Marianne Marker er del af styregruppen, havde hun sammen med Sarah’s far Niels Grovn, der også er en del af styregruppen sørget for mad til alle ryttere. Til frokost fik vi rugbrød med en masse lækkert tilbehør inkl. masser af grøntsager. Det er jo vigtigt, når man er rytter. Meeen man kan jo ikke altid være helt sund, så til eftermiddag blev der spist godt med kage, og alle ryttere var glade og tilfredse.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Talent Syd

Til afslutning på dagen holdt Lars et oplæg omkring sine forberedelser til DM i August. Lars fortalte lidt omkring hvordan han træner sine heste op til store stævner, og hvad han gør for at holde dem glade. Vi havde også mulighed for at stille spørgsmål til Lars, hvor et af spørgsmålene var om han tit falder af. Hertil grinte Lars lidt og sagde at var længe siden, men han mente, at han havde taget sin del som tidligere rytter for Holsteiner Forbundet.

Vi glæder os allerede nu til næste samling, som bliver i Sønderborg til efteråret.

Caroline

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen