Trine Askjær-Jørgensen
I går fandt første runde af VM i springning sted, hvor danskerne havde en lidt blandet start. I dag var det så tid til anden runde, der går i metode A. Således går det mere "almindeligt" for sig, idet nedrivninger tæller som fire fejl, som de fleste kender det.
Rytteren skal selvfølgelig holde sig indenfor en vis tidsgrænse, men det er i og for sig også noget nemmere i dag, fordi fejlene ikke tæller som tid.
Alle ture tæller i det individuelle regnskab, men også til holdet. Resultaterne fra i går bliver således lagt sammen med dem fra i dag.
Opdatering kl. 18.13
Som sidste, danske ekvipage på banen var det igen i dag Andreas Schou og Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). Den 36-årige rytter red en rigtig flot tur med den store, mørkebrune hest. I trekombinationen kom der desværre en enkelt nedrivning, og det irriterede tydeligvis Andreas, som fortalte efter ridtet:
– Lige nu er jeg selvfølgelig ked af den fejl, jeg får i dag. Jeg er meget mere ked af den fejl i dag, end den i går, fordi i dag var det vigtigt med en nulrunde. Hesten springer helt fantastisk. Der er virkelig kommet mange skygger derinde nu, og der er ingen tvivl om, at da han springer ind i kombinationen, kommer han til at bakke lidt af på de skygger. Men altså, han var fantastisk, og vi glæder os til i morgen.
Opdatering kl. 16.52
Efter en lidt træls første runde i går havde Linnea Ericsson-Carey og den 11-årige Hannoveraner Skorphults Baloutendro e. Contendros/ Balou du Rouet i dag et rigtig fint comeback. Godt nok var der fire nedrivninger, men alene det at komme derind og igennem banen må føles som noget af en sejr for den 42-årige rytter.
Linnea fortalte selv om ridtet efterfølgende:
– I går sprang min hest lidt for højt og blev bange for vandet, og i dag sprang han måske lidt for meget fremad, så hvis vi får en runde til, får vi det måske til at spille helt. Følelsen var meget bedre i dag, og hesten var ikke helt så spændt og skræmt. Den sprang mere normalt. Nogle steder pressede jeg måske lidt for meget på, fordi jeg var lidt usikker på, om han ville stå imod. Men han var egentlig ufattelig modig ovenpå den tur, vi fik i går. Så jeg er rigtig stolt af ham, og han viser, hvor stort et hjerte han har.
Opdatering kl. 15.31
Anden dansker på banen var igen i dag 24-årige Emil Hallundbæk og Chalisco e. Chacco-Blue/ Quidam de Revel. Sammen med den 15-årige, brune vallak red Emil en fin tur med en enkel nedrivning. Så det er indtil videre blevet til en flot nulrunde for ham i går og 4 fejl i dag.
Emil virkede fint tilfreds med turen:
– Jeg synes, det gik rigtig godt. Vi havde lidt en ærgerlig triller på første opspring, men ellers synes jeg, Chalisco sprang suverænt, og der er helt bestemt flere runder i ham. Han virker godt tilpas.
Opdatering kl. 13.47
I dag var det en dansker, der åbnede ballet. Som første rytter på banen kom 43-årige Lars Bak Andersen med den 10-årige røde vallak Carl-Heinz B. e. Chacco-Blue/ Quality. Parret havde en rigtig fin anden runde, hvor der dog var en enkelt nedrivning. Indtil videre er det altså blevet til en god nulrunde i går og 5 fejl i dag.
Lars sagde selv om ridtet efterfølgende:
– Det gik helt fantastisk. Jeg havde et enkelt lille nedslag i den første kombination. Det er måske, fordi hesten mangler lidt rutine endnu. Men den sprang uden vanskeligheder trekombinationen og planken bagefter, der virkelig kræver nogle kræfter. Så jeg håber for os og holdet, at vi går videre til holdfinalen. Min hest er i hvert fald klar og fit til at kæmpe videre for Danmark.