Stort Himmelfartsstævne hos SPR

10-05-2024 18:23

Trine Askjær-Jørgensen

Sportsrideklubben er denne weekend værter for et stort springstævner med klasser for heste og ponyer på B- og C-niveau, heriblandt Københavnsmesterskaberne. Se hvem der løb med sejrene for hest i denne kvalifikationsrunde

Copyright Ridehesten.com
Mathilde de Neergaard og Caspian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sportsrideklubben er med deres fine bane i Bernstorffsparken værter for et stort springstævne med både B- og C-klasser her i Kristi Himmelfartsferien. Med fire dage til rådighed er der springklasser for både heste og ponyer. Torsdag og fredag har den stået på hesteklasser, mens lørdag og søndag bliver i ponyernes tegn.

Ved dette stævne afvikles også en kvalifikation i de populære Københavnsmesterskaber, som går på C-niveau for både hest og pony.

Sportsrideklubben har i samarbejde med Holte Ride-Klub, Egene Rideklub og Værløse Rideklub taget initiativ til et Københavnsmesterskab i springning. Der har i mere end 30 år været Københavnsmesterskaber i dressur, og nu er tiden moden til ligeledes at have det i springning. Brogaarden og Kingsland er med som sponsorer, og der vil være gode præmier i både kvalifikationer og finalen. De to finaler for heste vil have min. kr. 5.000 til fordeling blandt de fem bedste. Bestemmelserne for Københavnsmesterskabet kan læses på klubbernes hjemmeside.

Copyright Ridehesten.com
Casper Moberg og Channan PS. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Kvalifikationen for heste hos Sportsrideklubben blev afviklet i går, torsdag, hvor Casper Moberg og den brune vallak Channan PS e. Chacco-Blue/ Kannan løb med sejren i LB2**. Parret red nemlig to fejlfrie runder i de hurtigste tider.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den LA2** kvalifikation af Københavnsmesterskabet gik sejren til Rasmus Krebs Manniche med den lysebrune vallak Gammelbys Heartboy e. Heartbeat/ Corlando (opdr. Lis og Adolf Sørensen), som red fejlfrit i tiden 59,05 sek.

Copyright Ridehesten.com
Kirstin Skjoldshøj og Heart of Gold. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Torsdagens højeste klasser MB1* og MA1* blev vundet af henholdsvis Mathilde de Neergaard med Caspian e. Carmargue/ Corrado II (opdr. Pernille de Neergaard) og Kirstin Skjoldshøj med Heart of Gold e. Heartbeat/ Solos Landtinus (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos), mens Frederikke Olivia de Linde Henriksen og Filippa Ask e. Favorit Ask/ Carthago (opdr. Stutteri Ask A/S) løb med sejren i fredagens højeste klasse, MB2**.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Københavnsmesterskaber 2024 i springning præsenteret af Brogaarden og Kingsland

Kvalifikationer og finale:

  • 1. kval: Holte Ride-Klub 4.-5. maj – for pony og hest
  • 2. kval: Sportsrideklubben 9.-12. maj – for pony og hest
  • 3. kval: Egene Rideklub 25. maj – for pony
  • 4. kval: Værløse Rideklub 1.-2. juni – for hest
  • Finale: Sportsrideklubben 7.-9. juni – for pony og hest
Copyright Ridehesten.com
Frederikke Olivia de Linde Henriksen og Filippa Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner