Alle danske dressurryttere i top-10

13-08-2017 21:43

Maria Lerche Mortensen

I dag blev finalerne ved EM i dressur for junior og youngriders afholdt, og de fire unge danske piger red sig alle ind i top-10 i det hårde selskab 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I kürfinalen for juniorryttere tog Camilla Andersen og den smukke røde hoppe Rafaella K placeringen som nr. 9 med 73,400 %. Som nr. 7 i det skarpe felt af 19 startende lå Karoline Rohmann, der med hoppen Noosa Melody opnåede 74,850 %.

– Min tur i dag var super fin uden nogen kæmpe fejl. Vi havde nogle småting, og jeg havde lidt problemer med at få musikken til at passe med mit program, som kostede nogle procenter. Udover det, har det været en helt fantastisk tur, hvor der har været godt sammenhold, super lækkert hotel, og hestene har gjort det godt på den kæmpe bane hernede. Alt i alt en så fed tur. Fortæller Camilla Andersen efter dagens ridt. Og nu går hendes forberedelser hen mod DM i gang, men først skal Rafaella lige holde et par fridage.

Guldvinderen af juniorfinalen blev Daphne van Peperstraten fra Holland, der med Greenpoint’s Cupido opnåede 78,800 %. Sølvet gik til tyske Linda Erbe på Fierro, der opnåede 76,850 %, imens Alba Abollo Fontela fra Spanien fik 76,700 % sammen med vallakken Elvillar CS.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to EM-debutanter Pernille Pilborg og Josefine Hoffmann havde i går kvalificeret sig til finalen for youngriders. Her opnåede Pernille Pilborg 71,400 % med vallakken Hoelgaard’s Armani og dermed en placering som nr. 10. Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver, der ikke har haft mange starter sammen opnåede 72,875 % hvilket rakte til en 7. plads i feltet.

– Min tur i dag var med lidt mere power end i går. Jeg havde en super travtur, men lidt spændt skridt og galop. Hele oplevelsen til EM har været en sejr i sig selv. Det har været vildt fedt, og at det er med Driver er noget helt specielt, fortæller en meget glad og stolt Josefine Hoffmann om hendes første EM og fortsætter –Det har været den største oplevelse nogensinde, og jeg er Anna og Hanni dybt taknemmelig for at de har givet mig sådan en oplevelse med fantastiske Driver. Han er bare den bedste kammerat. Fortæller hun.

Det var et helt enigt dommerpanel, der gav 80,325 % til Hannah Erbe og Carlos 609 fra Tyskland, der dermed kunne lade sig kåre som dette års mester for youngridders. På andenpladsen var endnu en tysk ekvipage at finde, nemlig Anna-Christina Abbelen og First Lady 212 der opnåede 77,400 %. Bronzemedaljen gik til den hollandske rytter Jasmien de Koeyer og Esperanza der red til 77,225 %. Resultater kan ses her.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald