En udfordrende springbane venter

17-08-2017 07:24

Camilla Tiefensee Schrøder

Tid, præcision og skarphed bliver afgørende på springbanen på Ullevi Stadion i Göteborg i næste uge. Konkurrencen bliver benhård, men de danske ryttere er i topform, lyder det fra landsholdstræneren

Copyright Ridehesten.com
Danmarksmester Thomas Sandgaard og Amarone er blandt springrytterne, der repræsenterer Danmark ved EM
Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets mest udfordrende springbaner venter rytterne og deres heste på Ullevi Stadion i næste uge.  Danmarksmester Thomas Sandgaard på Amarone og Thomas Velin og Chopin van Het Moleneind, der begge var med til sikre Danmark hjemmebanesejren i Nations Cuppen ved Equitour Aalborg i starten af juni, er klar for Danmark, hvor de flankeres på landsholdet af Andreas Schou på Hazel BS, Rikke Haastrup på Charleston K og Søren Pedersen på Tailormade Chaloubet. Hvilke fire af ekvipagerne, der skal repræsentere Danmark, afgøres efter tirsdagens opvarmningsklasse. Det skriver Dansk Rideforbund, som har talt med landstræner Lars Pedersen.

– Både ryttere og heste er i topform, og alle er super motiverede for ride ind på Ullevi Stadion og springe for Danmark. Det er fem rutinerede ryttere, som vi sender afsted, som alle har erfaring fra store mesterskaber. Konkurrencen er benhård, og alt er på spil fra start, så vi skal være knivskarpe allerede fra den første dag med tidsspringning. Vi er oppe mod nogle hold med meget hurtige ekvipager, men vi rider vores chance fra dag et og går benhårdt efter at komme videre til finalen i nationsspringningen, siger landstræneren. 

Regler og tidsplan for springningen
Skarpheden skal være på plads fra onsdag, hvor en krævende tidsspringning venter. Der springes på en 1,50 m høj bane, hvor tiden er afgørende og omregnes til fejl iht. afstanden til den vindende rytters tid. Resultatet tæller både i holdmesterskabet og det individuelle mesterskab.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag springer alle holdene første del af holdkonkurrencen, der springes på en 1,60 m høj bane, hvor fejlene er afgørende. Herfra går de ti bedste hold (baseret på holdenes tre bedste resultater fra tirsdag og onsdag) videre til holdfinalen fredag, der igen springes på en 1,60 m højbane, hvor fejlene er afgørende. Holdfinalen er også åben for ryttere, der individuelt er i top 50, såfremt de ikke er kommet videre med deres hold. Herefter uddeles holdmedaljerne til de hold, der samlet har færrest fejl efter alle tre runder (tre bedste resultater tæller).

Søndag er de individuelle medaljer på spil, og det er de 25 bedste fra de foregående runder, der får lov at være med i finalens første runde. Herfra går de samlet 12 bedste videre til 2. og sidste finalerunde, hvor medaljerne afgøres. Begge finalerunder springes på en 1,60 m høj bane.

Læs mere om EM i Göteborg HER.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner