82-årige Jørgen nyder dagligt naturen fra hesteryg

06-12-2020 12:00

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Alderen er ingen hindring for Jørgen Coulthard. I november red han i alt 90 kilometer i Nakskovs smukke natur, med sine to heste Chyeane og Jarpur

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er så glad for, at jeg er stoppet som landmand, og at jeg har nået at bruge så meget tid på mine heste. Det er helt fantastisk, fortæller Jørgen Coulthard.

Jørgen solgte sin gård for 12 år siden og har redet lige siden.
Han startede sin ridekarriere som barn og fortsatte, da han var gardehusar i Næstved. Herefter blev han landmand og satte ridningen på pause i mere end 40 år.

Hans to heste, Chyeane og Jarpur står opstaldet på Frederiksdal Gods ved Nakskov. Her passer Jørgen selv hestene. Han muger, fodrer, lukker ind og ud, og alt det der kommer med hestehold.  

– Der er mange, der ikke forstår, at jeg kan holde mig så godt, som jeg kan, men det er fordi, jeg har mine heste, som jeg skal passe og ride hver dag, fortæller Jørgen, og peger på, at han holder sig frisk.

Dog har alderen medført lidt gigt i knæene, hvilket har betydet, at Jørgen ikke rider stævner mere. Han husker tilbage på et stort distancestævne i Knuthenborg, hvor han sammen med sin hest Chyeane red blandt 200-300 andre ekvipager.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Her var udfordringen at ride de 15 kilometer på præcis en time og 30 minutter. Det ramte jeg, og jeg fik en førsteplads. Det er noget jeg er meget stolt over, fortæller Jørgen.

Copyright Ridehesten.com
Jørgen Coulthard med sine to heste, Jarpur og Chyeane. Foto: privat

Jørgen rider tur med håndhest
Knabstrupperen Chyeane og islænderen Jarpur følges ad, den ene med Jørgen på ryggen og den anden i træktov ved siden af. De rider ture ud til langlandsbæltet og i den smukke natur omkring Frederiksdal Gods. Her nyder han alle naturoplevelserne som en tur på hesteryg giver ham.

–Jeg ser jo masser råvildt, rovfugle og gæs i tusindvis, og det elsker jeg, fortæller Jørgen.

Jørgen nyder ikke kun den danske natur, han har nemlig været i Brasilien, Spanien, Island, Sverige, Tyskland og mange flere lande, for at opleve deres natur fra hesteryg.

Med alt den opmærksomhed til hestene, indrømmer han, at konen er blevet anden prioritet, det bekræfter hun, med et smil på læben.

– Når man er et hestemenneske, så må ens ægtefælde bare finde sig i at være nummer to, slutter Jørgen af med et grin.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen