42 væddeløbsheste døde af afrikansk sygdom i Thailand

30-03-2020 06:08

Annika Knudsen Lorentsen

En afrikansk hestesygdom der angiveligt spredes via mitter har ramt Thailand, og som følge deraf er 42 væddeløbsheste døde

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

En dødelig afrikansk hestesygdom (African Horse Sickness) er blevet påvist i Thailand, og er skyld i, at mindst 42 væddeløbsheste er døde i den nordøstlige del af landet, det skriver det New Zealandske nyhedsmedie Horsetalk.

Sygdommen stammer fra Afrika, lige syd for Sahara og spredes via mitter som bider. Heste er nogle af de mest modtagelige overfor sygdommen, og næsten 90% af inficerede heste dør. Hos eksempelvis muldyr og æsler er dødeligheden væsentligt lavere.

Dette udbrud er første gang man har oplevet det i Thailand, det meddeler rideforbundet i Thailands veterinærrådgiver Dr. Metha Chanda.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Begrænset bevægelse og god hygiejne skal følges blandt hestene placeret udenfor udbrudszonen fortæller hun og fortsætter:

– Der kan iværksættes yderligere foranstaltninger for at minimere og kontrollere udbruddet af sygdommen.

Det thailandske rideforbund har været hurtigere til at meddele medlemmerne at man skal følge de relevante foranstaltninger, og indtil videre er 42 heste rapporteret døde ud af indtil videre 62 tilfælde, og ifølge Chanda er 341 heste i risiko for at have sygdommen.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen