29 + 2 hingste til test

13-03-2017 10:00

Britt Carlsen

Dansk Varmblod godkendte 29 hingste til 10-dages observationstest på Tørring Ridecenter søndag i Herning, og i aftes kom yderligere to hingste til

Copyright Ridehesten.com
En af de unghingste, som blev indsynet til 10-dages test var dressurrytter Nanna Skodborg Merralds Orion redet af Jan Christensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var et stort rykind af hingste på Tørring Ridecenter i aftes. Dansk Varmblods avlsledelse indsynede 29 hingste, som blev redet i hal E fra kl. 16 - 18 søndag aften i MCH Messecenter Herning. Herefter blev hingstene transporteret til Tørring ved Randers for at gennemgå en dyrlægetest inden de kom ind i stalden.

Foruden de 29 DV-hingste, er der desuden to hingste (Preussenstern og Burnstein) for Trakehneravlsforbundet til prøven. Træningsleder Torben Frandsen fortæller, at aftalen er kommet i stand i et godt samarbejde mellem de to avlsforbund. Dansk Varmblod tester hingstene i 10 dage, men skal prøven godkendes i Tyskland, kræver det en 14-dages test. Så en del af hingstene skal være lidt længere til observation i Tørring.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Vi er gået igang med at ride hingstene, fortæller Torben Frandsen. Han var selv tilstede i Herning i aftes for at se dem under rytter, og lige få en lille snak med hingstenes egen rytter. Det er en fordel at vide, om man skal være ekstra påpasselig ved opsidning ol. så hingstenes får den bedste oplevelse, og ingen ryttere kommer til skade. Det er Torben selv, hans beriderelev  Andrea Barmoen Kjønniksen og berider Michelle Hvid, som skal ride hingstene de kommende 10-14 dage. 

- I dag tager vi det roligt med dem, jeg longerer dem selv, og så får vi en af rytterne på i longen, fortæller Torben. Hingstene har taget udfordringerne under kåringen godt, de er ved godt mod med fint energioverskud, og dagen i dag bliver så brugt til at få stivheden ud af kroppen og taget toppen af energien. De kommende dage vil hingstene blive redet dagligt, søndag holder de fri, og så slutter prøven onsdag i næste uge.

De 31 hingste står alle i stalden på Tørring Ridecenter, Torben har flyttet sine egne konkurrenceheste ind i teltstalde, så hingstene får de optimale forhold under prøven. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen