Helgstrands hingste skal gå tysk kort-test

11-03-2022 18:00
Avl

Kun et fåtal af Helgstrand Dressages nykårede hingste vil blive indsynet til Dansk Varmblods 10-dages test søndag aften. De har nemlig tilmeldt 16 unghingste til to tyske 2-dages prøver i april måned

Copyright Ridehesten.com
Den hollandske hingst Opoque er en af de Helgstrand-hingste, der skal gå den nye, tyske kort-prøve på to dage. Foto: Ridehesten.com/Annette Bo Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I februar måned bekendtgjorde Dansk Varmblod, at forbundet anerkender de nye, tyske kort-tests, som de tyske ridehesteavlsforbund har indført som et pilotprojekt i 2022.

Vi har snakket med Esben Møller fra Helgstrand Dressage, der fortæller, at de har tilmeldt otte hingste 2-dages testen i Vechta og otte til 2-dages testen i Münster Handorf.

Først og fremmest er to dage kortere end 10 eller 14 dage. Mange af vores unghingste, der var præmiehingste ved de tyske kåringer, skal stå på vores tyske station i Syke, og avlssæsonen er nu godt i gang i Tyskland. Da disse hingste allerede har travlt, så er det svært at undvære dem i to uger, fortæller Esben Møller.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Tyskland har der pga. corona-situationen ikke været traditionelle hingstefremvisninger her i februar, og derfor forventer vi også, at 2-dages testen bliver et tilløbsstykke for avlerne og altså et værdifuldt udstillingsvindue for hingsteholderne. Og så er det godt, at DV har tilkendegivet, at de godkender prøven i år, fortsætter han.

Det er en kæmpe fordel og mere skånsomt for hingstene, at man kan komme med sin egen rytter, der kender hingstene rigtig godt, og flere af hingstene er jo knapt tre år. Prøven foregår på den måde, at man den første dag viser hingstene på fast bund og derefter med egen rytter, og på andendagen bliver de redet af en testrytter, forklarer Esben.

– Vi har tilmeldt otte hingste til prøven i Vechta den 6.-7. april og otte til testen i Münster Handorf den 26.-28. april, hvor det både er for spring- og dressurhingste, slutter Esben Møller.

Copyright Ridehesten.com
Esben Møller følger spændt Helgstrands Dressages hingste under kåringen. Foto: Ridehesten.com/Annette Bo Østergaard

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen