2025-voltigørerne er allerede udtaget

10-10-2024 06:27

For anden gang har holdlederne i voltigering valgt at udtage talent- og bruttotruppen for det kommende år før vintersæsonen for at give voltigørerne de bedste træningsmuligheder vinteren over

Copyright Ridehesten.com
Josephine Vedel Søndergaard Nielsen, der er forsvarende europamester for juniorer, er en af voltigørerne i den netop udtagne bruttotrup. Foto: Jens Kaare Toftehø
Nyheden fortsætter efter annoncen

Holdlederne i voltigering, Maria Frimark og Maria Hess, prøvede sidste år som noget nyt at udtage talent- og bruttotruppen for den kommende sæson tidligere end vanligt. Erfaringerne fra i år har vist, at det har en positiv effekt, da den tidligere udtagelse har givet udøverne mulighed for at fokusere målrettet på træning gennem vintersæsonen, hvilket har medført en forbedring af både form og programmer for de enkelte udøvere. Det skriver Dansk Ride Forbund.

Derfor har de to holdledere valgt at gentage successen, hvorfor de netop har udtaget talent- og bruttotruppen i voltigering for 2025. I bruttotruppen, som består af voltigører, der allerede er på internationalt niveau, er kun en enkelt individuel seniorudøver at finde. Det drejer sig om Maria Thinggaard Sørensen, der fornyeligt er blevet danmarksmester for individuel senior. Også Josephine Vedel Søndergaard Nielsen, der er i bruttotruppen for juniorer, bør fremhæves. Hun har i år – i en alder af blot 16 år – vundet EM i voltigering for juniorer og udgør derfor også et stærkt kort i den danske trup. Talenttruppen består modsat af nogle af sportens unge talenter, der endnu ikke er på internationalt niveau, men som forventes at kunne gøre sig gældende på international plan i fremtiden.

Vi har udtaget flere velkendte ansigter, men vi har også glæden af at byde en del unge nye talenter velkommen. Særligt bemærkelsesværdigt er det stærke juniorfelt, som inkluderer en europamester i bruttogruppen, fortæller holdlederne Maria Frimark og Maria Hess til DRF.

Copyright Ridehesten.com
Maria Thinggaard Sørensen er den eneste individuelle seniorudøver i bruttotruppen. Foto: Jens Kaare Toftehø
Nyheden fortsætter efter annoncen

Første samling lige om hjørnet
I weekenden den 25.-27. oktober danner Thommysminde Ridecenter rammen om den første samling efter udtagelsen. Samlingen foregår uden hest og vil have et stort fokus på udøvernes fysiske træning, skriver DRF. Rikke Laumann, der er tidligere voltigeringsudøver og fysisk træner, vil fortsætte sit arbejde med at styrke udøvernes fysiske form. Desuden vil den tyske longefører og træner, Hendrik Brühl, bidrage med træning i både de obligatoriske programmer og kür.

Du kan se hele talent- og bruttotruppen for 2025 lige her, ligesom også sportsplanen i voltigering for den kommende sæson ligger klar.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner