Fokus på atleten i springsporten

20-03-2024 18:05

Spændende nye tiltag er på vej i dansk springsport, hvor der bliver taget væsentlige skridt for at udvikle og styrke U21 og U25 bruttogruppen

Copyright Ridehesten.com
Nye tiltag skal sikre dansk succes på nationalt og internationalt plan. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

Et af de nye initiativer lægger vægt på udviklingen af andre kompetencer udover de ridetekniske færdigheder. Rytterne vil blive udfordret til at arbejde med mentale og fysiske aspekter af deres præstationer. Der bliver implementeret struktureret tilgang til fysisk træning, kostvejledning og mental coaching, ledet af Rikke Laumann, Jannie Johansen og Lasse Kristensen. 

Annette Mosegaard forklarer – Vi vil have mere fokus på atleten. Hvordan kan vi optimere rytteren for at gøre det nemmere for hesten. Dette indebærer blandt andet en øget opmærksomhed på rytterens balancepunkt og kropslige position på hesten. 

Copyright Ridehesten.com
Det er vigtigt at rytteren er i balance, for at gøre det så nemt for hesten som muligt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Initiativet omfatter således samlinger med og uden hest, hvor rytterne får mulighed for at arbejde med deres færdigheder både i og uden for sadlen. Dette skaber en holistisk tilgang til træningen og sikrer, at rytterne udvikler sig som atlet som helhed – Vi ønsker at nytænke arbejdet med springryttere i forhold til  talentudvikling. Vi vil udvikle en atlet som helhed, fortæller Annette Mosegaard. 

I næste uge, fra mandag d. 25. marts til tirsdag d. 26. marts samles U21 gruppen uden heste for at arbejde med både kost, fysik og det mentale aspekt. 

Med disse nye tiltag ønsker dansk springsport at styrke den næste generation af talenter og skabe et solidt udgangspunkt for dansk succes på både nationalt og internationalt niveau. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen