20 år som formand

08-02-2014 12:28
Avl

Jan Pedersen blev genvalgt som formand for Dansk Varmblod - han har nu siddet på posten i 20 år og fik fra et par inlægsholdere stor ros for sit engagement og måde at agere på i formandsstolen

- Folk vil forhåbentlig have så meget tillid til mig, at de stadig vil sige tingene ligeud til mig. Og jeg vil gøre alt for at bevare kontakten til avlerne, sådan sagde Jan Pedersen til Hippologisk Tidsskrift i april 1994 efter han havde vundet det først, og hidtil eneste, kampvalg i Dansk Varmblods historie.

Siden da har Jan Pedersen siddet sikkert i formandsstolen og blevet genvalgt med akklamation, hver eneste gang siden da. I år var ingen undtagelse, og repræsentatnskabet rejste sig og hyllede deres formand, der som Henning Urup bemærkede, befinder sig som en fisk i vandet, på posten.

Forud for formandsvalget var Niels Pedersen, region 2 på banen for at give sin uforbeholdne opgakning til avlsledelsen, til formanden, avlskonsulent Karina Christiansen og sekretariatschef Casper Cassøe: – Der er fuld tiillid til jer, i kommer med beretninger som viser rettidig omhu – I ved hvad der sker i avlen. Jan der er en ting der er helt vidunderlig ved dig, man kan provokere dig, men du kommer altid konstruktiv tilbage, sagde han bl.a.

.Jan Pedersen takkede for valget og for de stående ovationer og bemærkede: - Alle kan regne ud at jeg var meget, meget ung dengang jeg startede som formand i forbundet, sagde han med et glimt i øjet til stor morskab for forsamlingen. Vi kvitterer med at bringe et arkivfoto fra dengang i 1994.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald