2 x 10 og guld til Anna og Danciero

06-08-2023 13:47

Mens DV-hesten Skovdals Dexter og danske Susanne Barnow sikrede sjettepladsen, gik guldet til tyske Danciero og hans danske ejer og rytter Anna Kasprzak

Nyheden fortsætter efter annoncen

43-årige Susanne Barnow havde igen i år redet sin nu 7-årige Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal) til UVM-finalen, hvor ekvipagen sidste år i Ermelo sluttede som nr. 14 i 6-års finalen. Det er som om, at den store hest er blevet endnu mere imponerende, sammenhængende og stærk, og det danske par fløj letfodet igennem det svære finaleprogram med imponerende øgninger, flotte sidebevægelser og gode changementsserier. Dexter var tændt og fik et par små udfald i hjørnerne i banens intense ende med storskærm, kamera og indridningssluse.

Dommerne beskrev DV-hesten som en smuk og charmerende hest, der bevægede sig letfodet og elastisk i en jordvindende trav, også i sidebevægelserne. Skridten er taktfuld og afslappet. Galoppen taktfast, men kan tendere til at ile lidt. Et flot og flydende ridt, en opmærksom, villig og lydig hest, godt stræk i halsen, men et par små hick-ups i dag går ud og ridelighedskarakteren. "Det er en virkelig god hest – du er bare uheldig med rideligheden i dag". Karakteren blev bl.a. 8,7 for skridt, 8,5 for trav og kapacitet og sluttede på en sjetteplads.

Den danskavlede oldenburgerhingst Global Player e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Henrik Hansen) har nu gået sin tredje UVM-finale. Som 5-års blev han nr. 4, og sidste år vandt han guld med sin faste rytter, Eva Möller, der i år har videregivet tøjlerne til den 27-årige tyske kollega, Leonie Richter. Global Player, der er meget populær i den tyske avl, ejes i partnerskab mellem avler Henrik Hansen, Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle.

Dommerne havde lutter ros til den meget ridelige hingst, som de belønnede med 9,7 for trav, 9,6 for skridt og 9,4 for kapacitet. De beskrev traven som meget elastisk og flydende, skridten smidig og galoppen jordvindende, men i dag med små fejl i changementerne, og det gik ud over rideligheden. Slutkommentaren lød: "En hest med en meget stor fremtid - han vil altid være med helt fremme".

Det blev denne gang til en sølvmedalje, og det betyder også, at opdrætter Henrik Hansen nu har avlet seks heste, der har vundet UVM-medalje. Fiontina har vundet sølv, Fiontini tre guldmedaljer, Global Player en guld og en sølv. Som en krølle på historien er Henrik Hansen også medopdrætter af moderen til gårsdagens UVM-guldvinder Quinn G.

Anna Kasprzaks hannoveranervallak Danciero e. Dancier/ Floriscount er tidligere avlshingst hos Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle. Han deltog ved UVM i Verden som 5-års med Eva Möller og vandt sølv. Sidenhen er han solgt til Anna Kasprzak, som haft et særligt bånd til den ukomplicerede Danciero og har nydt at uddanne ham.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I fredags vandt parret den indledende klasse for 7-års, og Danciero var uden tvivl storfavoritten i finalen, hvor alt selvfølgelig kan ske. Lige før parret var næsten sikkert i mål efter et fantastisk ridt, sprang Danciero i forskrækkelse over et skifte på den store lystavle, men Anna hold fokus og fik ham bragt til ro og styret frem til afslutningsparaden. Heldigvis gik det ikke hårdt udover ridelighedskarakteren

Dommernes første kommentar var: Harmoni! De kommenterede endvidere en elastisk og naturlig trav, skridten er taktfast, afslappet og lader sig samle, også i galoppen har han en vild evne til samling. Han udviste forbilledlig stræk frem i halsen og flotte pirouetter. Vi ser ham som en happy athlete og kan se det fantastiske partnerskab I to har.

Copyright Ridehesten.com
KWPN-hoppen Lightning Star og Kirsten Brouwer. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hollandske Kirsten Brouwer, der ikke er uvant med at stå på UVM-medaljepodiet, havde for tredje år i træk sin vidunderlige KWPN-hoppe Lightning Star e. Ferguson/ De Niro i finalen. For to år siden i Verden vandt parret bronze for 5-års, og sidste år i 6-års finalen her i Ermelo blev de nr. 8.

Det blev velfortjent til en bronzemedalje igen til det hollandske par. Dommerne beskrev Lightning Star som en rigtig dame med en meget energisk trav med meget aktive bagben. Skridten er afslappet og taktfast med god overtrædning, og galoppen er aktiv, men en anelse ilende, og det er ønskelig, at hoppen løfter sig lidt mere op i skuldrene. Hele vejen igennem en god, blød og stabil kontakt. I er godt på vej!

Copyright Ridehesten.com
Hannoveranerhingsten Diaton e. Dimaggio/ Benetton Dream og tyske Nicole Wego-Engelmeyer blev nr. 4 i finalen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
Hannoveranerhingsten Valdiviani e. Veneno/Fidertanz og Isabell Werth blev nr. 5. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner