2. afd. af DM: Galop, rytme og balance

16-07-2016 19:03

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Anden afdeling af DM i springning for pony- og childrenryttere på Vilhelmsborg er netop afsluttet. En dag med en masse flot ridning, men et noget ustadigt vejr er overstået og banebygger Bo Bak Andersen opsummere kort hvordan dagen er gået.

Anden afdeling af DM i springning for pony- og childrenryttere er hermed afsluttet. Niveauet ligner EM, men det gør banerne ikke. Der har i dag været godt med udfordringer og spændende baner. Der blev rykket rundt i placeringerne og hos kat. 1 ponyerne endte det med blot to nulrunder til hhv. gårsdagens nr. 1 og 2 Maria Nørregaard Langhoff med ponyen Nikolina der i dag red sig ind på en 2. plads lige efter Laura Baaring Kjærgaard og Tonlyn Bobby’s Girl der fik en flot 1. plads efter en lynrunde med over 2 sekunder ned til andenpladsen.

Flot ridning af Laura Baaring Kjærgaard

Banebygger og tidligere landsholdstræner Bo Bak Andersen siger om dagens vinder af kategori 1:

- En rytter som Laura Baaring Kjærgaard rider, i forhold til hendes alder, nærmest outstanding.

En flot udtalelse som bliver fulgt af en generelt råd til rytterne om at bevare roen og ikke stresse når de rider ind på banen.

- Ridebanespringning er jo egentlig rigtig simpelt… Det handler om galop, rytme og balance, siger Bo.

Hos kategori 3 lod resultatet sig ikke rokke meget. De blev ligesom i gårsdagens 1. afdeling Caroline Amalie Bak Attermann, Olivia Hundborg Dresler, Caroline Sand Bugge og Julie Karoline Terp der løb med de fire bedste placeringer, dog med lidt rokeringer i rækkefølgen. Hele otte ekvipager kom igennem 2. afdeling med nul fejl.

Vandgrav volder 3'erne problemer

Banebygger Bo Bak Andersen fortæller at 3’ernes største udfordringer var den åbne vandgrav, som altså er et reglementskrav.

- Vandgraven giver rytterne problemer og de bliver kede af det fortæller Bo. Det resulterer i hidsige ryttere der reagerer vodlsomt på ponyerne og Bo foreslår derfor en reglementsændring, sådan at 3’er ponyerne aldrig skal springe en åben vandgrav, kun de såkaldte “Liverpool”.

Kategori 2 rytteren Anders Uve Sjøbek Hoeck og ponyen Flach Back lod sig ikke kue og indtog igen i dag 1. pladsen med 0 fejl og mere end 2,5 sekund ned til andenpladsen, der i dag blev indtaget af Mikala Colberg Jensen og ponyen Clements Stardust - et flot comeback efter at være blevet nr. 11 i gårsdagens klasse med 8 fejl. Team Flying Horse, Maria Barnewitz Schou og Flying Ronaldo red sig ind på 3. pladsen, ligeledes med 0 fejl og 0,02 sek til 2. pladsen. Emma Groot og Dream Fields rykkede  fra en 3. plads i går til en 4. plads i dag - også med 0 fejl. Hos 2’er ponyerne var der ligesom ved 3’erne hele 8 flotte nulrunder.