16 danske haflingere drager til EM

05-07-2024 15:24

Den 18. august 2024 rejser 16 danske haflingere og deres ryttere til europamesterskab i Stadl Paura, Østrig for at deltage i EUCH 2024, som er EM for haflingere, der løber af stablen fra den 21.-28. august 2024

Copyright Ridehesten.com
Walero og Zenia, som skal starte millitary. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvert tredje år afholdes europamesterskabet for haflingere i fem forskellige discipliner i forskellige aldersgrupper. I år afholdes det i Østrig på det fantastiske Stadl Paura Pferdezentrum, hvor mere end 450 ekvipager fra tolv forskellige lande deltager for at kæmpe om titlen som europamester. 

Haflingeren er en alsidig hesterace som stammer fra Østrig og er en populær hesterace, netop grundet deres alsidige kvaliteter, rolige gemyt og smukke udseende. Haflingeren kom til Danmark i 1975, og har siden hen gjort sit indtraf på de danske spring-, dressur-, military- og kørselsbaner. Nu drager 16 danske haflingere og deres ryttere så til Østrig for at deltage i dette års europamesterskab, og de danske ekvipager er helt klar: – Vi glæder os rigtig meget til at komme til det fantastiske Stadl Paura Pferdezentrum. Det er et virkelig godt hold af haflingere og ryttere, vi sender afsted, så det bliver virkelig sjovt, siger Laila Carstensen, der selv deltager og oveni det er dansk holdleder. 

Copyright Ridehesten.com
Team Vetter med Hans som kusk, styre sikkert Mumbai rundt i kørselsdisciplinerne. Foto: Privat.

De 16 danske ekvipager er fordelt på ungheste dressur, 6-års og ældre dressurklasser, som svarer til LA6/ PRI niveau. Derudover er der én dansk ekvipage med i middelsvær dressur, som er MB2-niveau. I springning er der én enkelt unghest med, og i military er der to ekvipager, der skal ride CN90. I år er der ligeledes dansk deltagelse i 1-spand marathon kørsel: – Det er et virkelig stærkt hold, og alle har redet flotte resultater herhjemme, så det bliver enormt spændende, fortæller Laila. 

Bag det danske team og muligheden for at deltage til sådanne stævner, er et stort stykke arbejde, der bliver foretaget af de to avlsforeninger, Haflinger Avl Danmark og Dansk Tyroler Haflinger. De to avlsforeninger står bag det danske team og arrangerer både tilmelding, afgang og information om deltagelse til stævnet: – Vi er super taknemmelige for, at de to avlsforeninger ligger så stort et stykke arbejde i hele arrangementet, og vi glæder os til nogle super fede dage i fællesskab, afslutter Laila. 

Copyright Ridehesten.com
Wilkinson-v og Laila, som skal starte Middelsvær dressur, til hverdag starter de også på MB1/MB2 niveau til alm C-stævner. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Du kan læse mere om EUCH 2024 på Haflinger Avl Danmarks hjemmeside, lige her. 

 

 

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing