100 heste danner mønster ved Vesterhavet

06-06-2017 19:43

Camilla Tiefensee Schrøder

Holstebro Festuge har særligt fokus på heste i årets program, som byder på helt ekstraordinære oplevelser med bl.a. den franske teatergruppe Théâtre du Centaure

Nyheden fortsætter efter annoncen

Islandske heste blandt bøgerne på biblioteket. En hestelandsby i Holstebro bymidte. Og en bevægelig cirkel af over 100 heste i landskabet ved vesterhavskysten.

Det er nogle af de ting, Holstebro Festuge har sat på programmet, når arrangementet løber af stabelen for tiende år i træk. Festugen, som foregår fra den 10. til den 18. juni, har i år temaet ”Det vilde vesten – Rødder og Skud” og har i den anledning valgt at lade heste indtage både by og landskab på helt usædvanlige måder.

Ét med deres heste
En af hovedaktørerne i hesteprogrammet er den franske teatergruppe Théâtre du Centaure, som indtager Holstebro Bymidte med en hestelandsby.

– De Kalder sig Kentaurer, fordi de er så meget sammen med deres heste, at de føler, de er en del af hinanden, fortæller Anna Marie Houe fra Odinteatret i Holstebro, som arrangerer festugen.

– De står på dem, sidder på dem, går til bageren med dem og alle mulige andre ting.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tegning i landskabet
Et af programmets højdepunkter for heste- og naturelskere finder sted fredag den 16. juni ude ved Vesterhavet. Her vil mennesker og heste fremtrylle gribende billedfigurer i udendørsforestillingen Animalglyphé. Over 100 heste vil skabe en smuk tegning i bevægelse i landskabet.

Ud over Théâtre du Centaure vil ryttere og heste fra hele Jylland medvirke i opførelsen.

Vildt på Vestkysten
Holstebro Festuge er stolte over at kunne præsentere årets ekstraordinære program.

– Temaet ”det vilde vesten” betyder ikke kun cowboys – vi ville lave det vilde vesten på en ny og spændende måde, og derfor fandt vi Théâtre du Centaure. Vi vil vise, hvor vildt vi også kan gøre det her i Holstebro – det er ikke kun i København, at der foregår vilde og store ting, siger Anna Marie Houe.

Holstebro Festuge er del af det europæiske teaterprojekt Caravan Next. På Caravan Nexts hjemmeside kan man downloade en app, der informerer om program, tid og sted for de forskellige begivenheder.

Programmet, som også indeholder mange oplevelser for ikke-hesteinteresserede, kan læses her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen