Zhaplin Langholt har succes med Charlotte Jorst i USA

01-03-2022 11:04

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden deltog danskfødte, amerikanske Charlotte Jorst med Zhaplin Langholt i Summit Farm Future Challenge Young Horse Prix St. Georges, og sammen vandt de klassen

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst med sin groom, dommer ved C Hans Voser og Caitlin Lane fra AGDF. Foto: susanjstickle.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danskfødte, amerikanske Charlotte Jorst beviste i weekenden, at hun har en værdig afløser til sin tophest Kastels Nintendo. I sadlen på Dansk Varmblods-hesten Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll) red hun til 74,146 procent i Summit Farm Future Challenge og dermed vandt de klassen med næsten fem procent ned til nummer to. 

Jorst leverede en kraftfuld og harmonisk præstation i sadlen på den 9-årige vallak, som under Andreas Helgstrand har Dansk Ride Forbunds championat for ungheste i 2018. 

– Han er bare utrolig. Han er fantastisk i ringen, har et fantastisk sind og gode gangarter. Han har den komplette pakke. Han er så villig og piaffer allerede og jeg tror, at han bliver min næste tophest, fortæller Jorst og fortsætter: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Traven er altid nemmest for ham, for du kan bare samle ham og så kommer han tilbage i balance. Han er vidunderlig, og han er virkelig ligesom Nintendo. Han kan ride at være i ringen, han kommer derind og han vokser, og ser folk og tror, at alle er der for ham. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst med Zhaplin Langholt. Foto: susanjstickle.com

Charlotte Jorst er glad for muligheden for at deltage i denne konkurrence for yngre heste, hvor hun nu er klar til finalen. 

– Denne klasse er så godt et initiativ, fordi det giver os mod på at komme ud med de unge heste og selvom der er en lille fejl hist og her, så bliver man ikke dømt så hårdt. Jeg glæder mig meget til at ride finalen med Zhaplin, forklarer hun og fortsætter: 

– Jeg lader ham lede mig, for jeg vil ikke have, at han bliver presset. Jeg vil bare tage det stille og roligt, men forhåbentligt bringer jeg ham til Grand Prix. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner