WBFSH årsmøde i Lissabon

03-07-2024 12:03

Når den internationale sammenslutning af sportshesteavlsforbund, WBFSH, holder deres næste årsmøde og generalforsamling, bliver det i Lissabon i oktober måned 

Copyright Ridehesten.com
Den gigantiske Praça do Comércio (handelspladsen) i Lissabon. Foto: AdobeStock/Stefan Becker

I dagene 12.-15. oktober 2024 afholder paraplyorganisationen WBFSH deres årsmøde med generalforsamling i den portugisiske hovedstad Lissabon, hvor det portugisiske avlsforbund APCRS er vært for den årlige begivenhed. Mødet er en årlig begivenhed, der senest er afholdt i Orlando, Dresden, Saumur, Budapest og i 2017 i danske Billund.

Dansk Varmblods formand igennem 30 år, Jan Pedersen, har været præsident for WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) i 25 år siden 1999, hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte blev organisationens protektor og fortsat er det efter 25 år.

Vi kender bedst WBFSH som organisationen bag verdensmesterskaberne for unge heste i dressur, springning og military, som arrangeres i samarbejde med det internationale rideforbund FEI, og som kendes under forkortelsen UVM.

WBFSH er også moderorganisationen bag International Young Breeders, der netop fra i morgen og frem til lørdag afvikler VM for unge avlere Stutteri Ask, hvor Dansk Varmblod er værtsforbundet, og her deltager selvfølgelig også repræsentanter fra Ung i Dansk Varmblod, der historisk set har mange gode VM-resultater.

 

 

 

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner