VM-guldhold til World Cup

04-10-2022 11:52

Annika Knudsen Lorentsen

Et spændende felt af internationale ryttere har sammen med det danske VM-guldhold meldt deres ankomst til FEI Dressage World CupTM på Vilhelmsborg i uge 42

Copyright Ridehesten.com
Hallen på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske afdeling af FEI Dressage World CupTM finder i år sted på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg ved Århus. Det danske VM-guldhold kommer til start, og dermed er der mulighed for endnu en World Cup-sejr på hjemmebane.

Danmark åbner traditionen tro World Cup-serien i den vesteuropæiske liga, og sædvanligvis er det MCH Messecenter Herning, som lægger sine fremragende faciliteter til dette internationale stævne. I år har arrangørerne bag dog fået grønt lys fra FEI til at flytte kvalifikationen til Vilhelmsborg.

– Vi har valgt at flytte World Cup kvalifikationen til Vilhelmsborg af flere grunde, indleder Casper Cassøe som sammen med Jens Trabjerg står bag afviklingen af stævnet. Han fortsætter:

– Vi har lige haft VM i Herning, og det var et kæmpe arrangement. Derfor har vi set på, hvad det realistisk set kan lade sig gøre i forhold til at tiltrække sponsorere, udstillere og publikum til en World Cup. På Vilhelmsborg er etableringsomkostningerne minimale, og vi er sikre på, vi kan lave en super World Cup afvikling med en fantastisk stemning i en fyldt hal.

Det er i år 17. gang Danmark er vært for FEI Dressage World Cup i skolernes efterårsferie i uge 42. Under corona-pandemien blev World Cup-stævnet flyttet fra Herning til Vilhelmsborg, og det blev afviklet med stor succes.

Guldholdet kommer til start
Det danske VM-guldhold fra Herning har meldt deres ankomst til Vilhelmsborg anført af Cathrine Laudrup-Dufour og Bohemian. Cathrine sejrede sidste år i Herning med Atterupgaards Cassidy og året forinden på Vilhelmsborg netop med Bohemian. Sidste år red Carina Cassøe Krüth sig ind på andenpladsen med Heiline’s Danciera, og de er til start igen i år efter en forrygende sæson, hvor de sluttede på 4. pladsen i World Cup finalen. Nanna Merrald Rasmussen kommer til start med Blue Hors St. Schufro. Den sidste VM-rytter Daniel Bachmann Andersen har leveret Marshall-Bell tilbage til de nye ejere, men kommer til start med Zippo M.I. som han sejrede med i Falsterbo Horse Show i sommer. Så bliver det også et godt gensyn med Anna Kasprzak og Addict de Massa, Lone Bang Zindorff med Thranegaardens Rostov og Andreas Helgstrand med den dobbelte UVM-guldvinder Jovian med flere.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour med Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fra udlandet kommer spændende profiler som; Dorothee Schneider (GER), Helen Langehanenberg (GER), Kristy Oatley (AUS) og Emma Kanerva (FIN).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jens Trabjerg udtaler: – I de 17 år jeg har afviklet World Cup, har der aldrig været så stærkt et dansk hold til start som i år. Vi ser virkelig frem til at få masser af spændende sport under stævnet.

Et spændende program for dressurfans
Under normale omstændigheder afvikles internationale springklasser sideløbende med World Cup-kvalifikationen i dressur, men det har arrangørerne fravalgt i år. I år bliver der fuldt fokus på dressur, og et spændende program, der åbner allerede torsdag den 20. oktober med klasser for juniorer og ungryttere.

Fredag afvikles 3* stor og lille tour i hhv. Grand Prix og Prix st. George. Flere af toprytterne har meldt deres ankomst med deres unge talenter til lille tour. Det bliver særdeles interessant at opleve dem i konkurrence på Vilhelmsborg. De tre danske OL-deltagere kommer med deres unge talenter: Cathrine Laudrup-Dufour har 7-årige Vividus QRE til start, Nanna Merrald Rasmussen kommer med UVM-sølvvinderen Blue Hors Touch of Olympic L og Carina Cassøe Krüth starter Four Oaks Diaz by Zaber.

I den 3* Grand Prix og Grand Prix Special bliver det også spændende at se flere etablerede Grand Prix-heste som Anna Kasprzak og Rock Star og Lone Bang Zindorff med Bakkelys Onandt, mens Andreas Helgstrand starter Quenparks Wendy, Carina Cassøe Krüth starter Heiline’s Zackton og Anna Zibrandtsen har Quel Filou til start. De danske ryttere suppleres af flere internationale profiler.

Der bliver også fokus på den nye serie for U25-ryttere; Lövsta Future Challenge for U25-ryttere som i år afvikles ved Gothenburg Horse Show, Jumping Amsterdam og World Cup Vilhelmsborg. Serien gør det muligt for U25-ryttere at konkurrere ved World Cup stævner, og dermed få en god overgang fra ungdomsrækkerne til seniorniveau. Klassen er åben for otte ryttere, hvor arrangørerne (Danmark, Sverige og Holland) hver har mindst 2 pladser. Ved hvert stævne afvikles to klasser; FEI U25 Grand Prix og FEI Grand Prix Kür.

Lørdag er det tid for FEI Dressage World Cup Grand Prix præsenteret af Blue Hors, og søndag er der World Cup finale for de bedste 15 ryttere i freestyle.

Der er gratis entre på Vilhelmsborg torsdag og fredag. Billetter til lørdag og søndag kan købes forud på hjemmesiden, eller ved indgangen, hvis der fortsat er billetter.

Se hele programmet og køb billetter på hjemmesiden: www.worldcupherning.dk

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen