Vleuten vs. Bengtsson

04-11-2013 16:46

Signe Wiese

Unge Maikel van der Vleuten og VDL Verdi sejrede i Longines Grand Prix ved det 5-stjernede CSI-stævne Equita’ Lyon søndag – men først efter en drabelig omspringning mod bl.a. Rolf-Göran Bengtsson og Casall Ask

Equita’ Lyon afholdes i det store messecenter Eurexpo Lyon, og kæmpestævnet byder på international dressur, paradressur, westernridning, unghestechampionater og springning – og en helt masse andet!

Søndag aften dystede springrytterne i den 5-stjernede Longines Grand Prix, hvor der var 50.000 eur på højkant til vinderen. Inden rytterne overhovedet nåede omspringning var der drama. Den regerende europamester Roger Yve-Bost styrtede med Nabab de Reve-sønnen Colombo van den Blauwaert, og måtte forlade banen til fods. Den tidligere europamester, franske Kevin Staut, måtte også indkassere en ufrivillig afsidning.

13 ekvipager red dog fejlfrit i hovedrunden, og var dermed klar til omspringningen. Og omspringningen blev en drabelig hurtig affære, hvor intet var afgjort før sidste rytter strøg over målstregen. Sergio Alvarez Moya og Carlo 273 e. Contender var 4. ekvipage i omspringningen og lagde sig i spidsen med en fejlfri runde på 38,60 sekunder. Rodrigo Pessoa og Citizenguard Cadjanine Z e. Canabis var næste par på banen, og med en tid på 36,74 sekunder red de hvad der skulle vise sig at være omspringningens hurtigste tid – men der røg en bom undervejs, og parret endte på 6. pladsen. Ali bin Khaled Al Thani på Cantaro 32 e. Corrado red fejlfrit og sluttede på 5. pladsen.

De næste ryttere red med fejl, og først da svenske Rolf-Göran Bengtson og 14-årige Casall Ask e. Caretino kom på banen som næstesidste ekvipage, blev der igen redet fejlfrit. Og ikke bare var svenskeren fejlfri – han var også lynhurtig. Der blev givet fuld gas på den sidste strækning, og tiden hed 38,04 sekunder. Så var der kun Maikel van der Vleuten og VDL Groep Verdi e. Quidam de Revel tilbage. Og foran et meget begejstret fransk publikum strøg ekvipagen banen rundt, og kappede 0,77 sekunder af svenskerens tid – dermed var sejre i hus!

Se det samlede resultat HER

Se 1. og 2. pladsen ”head to head” i omspringningen i videoen herunder

Videoer

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen