Vinderne af DRF Mesterskabet for U21 og U25 er fundet

04-05-2024 20:07

I dag red U21- og U25-rytterne finaleklassen i Agria DRF Mesterskabet, og det lykkedes i begge klasser de forsvarende danmarksmestre, Caroline Knudsen og Anne-Kristine Rie Truelsen, at genvinde titlerne

Copyright Ridehesten.com
Den nyslåede danmarksmester for U21, Caroline Knudsen, sammen med Cecilie Kjær og Josefine Sandgaard Mørup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag blev vinderne af DRF Mesterskabet for U21- og U25-rytterne kåret efter to spændende finalerunder.

Mesterskabet, der også inkluderer DM for seniorer og DRF Mesterskabet for U18-rytterne, finder sted i Stutteri Asks imponerende rammer, hvor der sideløbende med mesterskabet også afvikles en række landsstævneklasser.

Det er blot anden gang, at det store mesterskabsstævne afholdes på Stutteri Ask, men stævnet har tiltrukket et stort antal starter og publikum, og dagen har budt på god stemning og spændende springklasser. Derudover var der også mulighed for at besøge flere stande med udstyr og madboder på stedet. 

Fejlfrie ridt blev afgørende i U21-finalen
Dagens første mesterskabsklasse var finalen i Agria DRF Mesterskab for U21-rytterne, som blev afviklet i en S* klasse på 145 cm.

Forud for finaleklassen lå Josefine Sangaard Mørup og Riddle Quiz e. e. Amarone/ Quite Easy i front, mens  Frederik Fensholt og Take A Chance On Me Z e. Taloubet Z/ Aldatus Z lå nummer to, og Caroline Knudsen og Landlyst Callicon e. Bøgegårdens Dicapo/ Coronado lå nummer tre, men efter dagens ridt blev der vendt lidt rundt på stillingen. 

Her lykkedes det nemlig kun to af rytterne i klassen at klare sig fejlfrit igennem den udfordrende bane i både hovedrunden og omspringningen.

Med to sikre ridt lykkedes det derfor forsvarende danmarksmester, Caroline Knudsen, at ride sig til en samlet sejr i U21-mesterskabet og dermed også genvinde titlen.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen og Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Om ridtet i dag fortæller den nyslåede mesterskabsvinder blandt andet: 

Jeg synes, jeg havde to virkelig gode ture, der bare gik, som vi havde planlagt. 

Caroline blev både dansk mester indendørs og udendørs for juniorer i 2023, og nu kan den rutinerede rytter altså tilføje endnu en mesterskabstitel til samlingen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hør hele interviewet med Caroline her:

Andenpladsen sørgede Cecilie Kjær for at sikre sig, da hun sammen med den hjemmeavlede vallak U Amon Z e. Uriko/ Darco ligeledes klarede sig fejlfrit igennem begge runder. Hun opnåede tilmed den hurtigste tid i klassen, men lidt flere fejl fra den indledende kvalifikation i torsdag placerede dem lige akkurat efter Caroline og Callicon.

Torsdagens vinder, Josefine Sangaard Mørup, indkasserede desværre også et enkelt nedslag i dagens klasse, men med et godt resultat i bagagen blev det til en tredjeplads for Josefine og Riddle Quiz. 

Anne-Kristine genvandt mesterskabstitlen
Senere på dagen gjaldt det finalen i Agria DRF Mesterskabet for U25-rytterne. Her blev finaleklassen afviklet i en S*-/S**-klasse, på 145-150 cm.

Forud for finalen havde Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor lagt sig i spidsen, mens Rosemarie Heering og Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry Gold lå nummer to, og Benedikte Rie Truelsen og Elite De Riverland e. Kannan/Dollar Dela Pierre lå nummer tre. 

Det blev til en sikker sejr for Anne-Kristine, der sammen med Quemoy KT atter klarede sig fejlfrit igennem både hovedrunden og omspringningen. Parret har dermed formået at klare sig fuldstændig fejlfrit igennem både kvalifikationsrunden og finalen, og Anne-Kristine kunne derfor kalde sig danmarksmester for U25-ryttere efter dagens ridt. Det var en titel som hun genvandt, da hun også sidste år sørgede for sejren i mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridhesten.com/Kristine Bojsen

Det lykkedes i dag Rosemarie Heering at avancere i feltet, da hun var en af de blot tre ryttere, der klarede sig fejlfrit igennem hovedrunden. Det blev desværre til lidt flere fejl i omspringningen, hvor parret havde to nedslag. Men med en god placering i den indledende kvalifikationsrunde blev det dog alligevel til en andenplads i finalen for Rosemarie. 

I dag sørgede Caroline Rehoff Pedersen for lidt ændringer i toppen af feltet, da hun sammen med Doolys e. Cannavaros/Lantaan også klarede sig fejlfrit igennem hovedrunden af klassen. Herefter red hun sig hurtigt igennem banen i omspringningen, men en enkelt bom kom til at koste parret fire fejl. Caroline, der denne gang gang havde sparret nogle af sine faste topheste, og indtog dermed tredjepladsen i finalen. 

I morgen gælder det finalen i DM for seniorer og DRF Mesterskabet for U18-ryttere. Det er muligt at følge stævnet live, da ClipMyHorse streamer direkte derfra.  

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen