Videre orientering om Donkey Boy

27-10-2022 20:31

Trine Askjær-Jørgensen

I den verserende sag om hingsten Hesselhøj Donkey Boy, der ramte verdenspressen, da Helgstrand Dressage den 25. oktober udsendte en pressemeddelelse, er der i dag udsendt en ny pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage
 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand på sit stævneanlæg i Uggerhalne under Equitour. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

25. oktober 2022 orienterede vi her om elitehingsten Donkey Boys skade og i detaljer omkring omstændighederne ved skadens indtræden samt skadens akutte håndtering. Orienteringen var begrundet i rygter og mytedannelser omkring hændelsen.

Efter vores orientering offentliggjorde svenske Ridsport senere samme dag en artikel, der byggede på et interview med Donkey Boys tidligere ejer Kristin G. Andresen. Danske og internationale medier har linket til artiklen.

I artiklen citeres Kristin G. Andresen for at vi på Helgstrand Dressage skulle have løjet om omstændighederne ved skadens indtræden. Vi tager udtrykkeligt afstand fra denne ubegrundede og udokumenterede påstand som usand og henviser til vores orientering af 25. oktober 2022, som vi 100% står ved. Vi forstår hverken baggrund eller motiv for udtalelsen og opfordrer Kristin G. Andresen og Ridsport til med det samme at dementere.

Donkey Boy blev inden skadens indtræden solgt af Kristin G. Andresens eget selskab, med hendes underskrift på kontrakten, til en hollandsk køber. Salget blev formidlet af Helgstrand Dressage. Vilkårene i denne handel har Kristin G. Andresen selv offentliggjort.

Helgstrand Dressage er blevet forevist dokumentation for at Donkey Boy af den hollandske køber blev videresolgt til en japansk køber til en pris, der er enslydende med en pris, der var Kristin G. Andresen vel bekendt inden hun solgte hingsten til den hollandske køber.

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy under Anne-Mette Strandby Hansen ved landsstævnet i Aalborg i februar 2022. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På dette faktuelle grundlag har Kristin G. Andresen sagsøgt den hollandske køber for den ubetalte købesum.

I artiklen i Ridsport citeres Kristin G. Andresen også for at Donkey Boy efter hendes, igen ubegrundede og udokumenterede opfattelse, blev solgt for et meget højere beløb fra den hollandske køber til den japanske køber end hun var bekendt med og at Helgstrand Dressage skulle beriges af denne merpris! Det er reelt en påstand om bedrageri Kristin G. Andresen her via Ridsport fremsætter mod Helgstrand Dressage. Vi tager skarpt afstand fra og opfordrer hende og Ridsport til med det samme at dementere.

Ingen har taget retslige skridt mod Helgstrand Dressage.

Copyright Ridehesten.com
Helgstrand Dressage. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

/Pressemeddelelse

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen