Verdenstoppen mødes i Aachen

27-06-2023 20:15

CHIO Aachen: Når dressurrytterne i denne uge skal ride i Aachen, er det den absolutte verdenstop, der mødes som en form for opvarmning til dette års EM

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB under dagens træning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er et imponerende startfelt som i de kommende dage mødes i tyske Aachen til verdens største og mest populære ridestævne.

Det eksklusive felt ledes af den dobbelte olympiske guldvinder, Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB. Det er første gang siden 2019 at Jessica skal ride i Aachen og mens hun de seneste par år har vundet nærmest alt hvad der er at vinde, så har hun stadig til gode at vinde den eftertragtede "Deutsche Bank-prisen". Fra Tyskland følger også Isabell Werth og Frederik Wandres

Sönke Rothenberger og DV-hesten Fendi e. Franklin/ Diamond (opdr. Danish Derby Horseshows Aps) skulle oprindeligt have redet CDI4*, mens Ingrid Klimke med Franziskus FRH var med på det tyske Nations Cup hold. Desværre måtte Klimke melde fra tidligere i dag, da Franziskus snublede på vej til stalden efter træningen i morges og efterfølgende blev halt. Da Sönke og Fendi hele tiden har været reserve til holdet, indtræder de nu i CDI5* Nations Cup i stedet.

En ting er dog helt sikkert - de danske ryttere vil gøre deres for at puste Jessica i nakken. Sidste år leverede de danske ryttere et historisk resultat, da de for første gang nogensinde vandt Nations Cup'en i Aachen. I år er verdensmestrene Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald vendt tilbage for at prøve at gentage succesen, denne gang med Andreas Helgstrand og Lone Bang Zindorff på holdet.

Fakta
Følgende danskere kommer til start i Aachen

CDIO5* Nations Cup:
Andreas Helgstrand på Jovian
Carina Cassøe Krüth på Heiline’s Danciera
Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Zepter
Lone Bang Zindorff på Thranegaardens Rostov

CDI4*:
Daniel Bachmann Andersen på Vayron
Andreas Helgstrand på Queenparks Wendy
Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Don Olymbrio

CDI1*:
Nanna Skodborg Merrald på Blue Hors Touch Of Olympic

Young Rider:
Alexander Yde Helgstrand på Belantis

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Everdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den dobbelt verdensmester Charlotte Fry har valgt at tage OL-hesten Everdale med til Aachen, mens den tredobbelte olympiske guldvinder Charlotte Dujardin er tilbage fra barsel. Det bliver mindst ligeså spændende når Annabella Pidgley og Vamos Amigos for første gang skal konkurrere på den rigtig store scene. 

Se deltagerlisten her. 

Stævnet start - og resultatlister. 

Fakta
Livestream på ClipMyHorse

Hele stævnet livestreames via ClipMyHorse HER.

Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen