Venstre har fremsat beslutningsforslag omkring hestetransport

01-03-2022 16:48

Annika Knudsen Lorentsen

Som følge af flere episoder med razzia og problemer omkring hestetransport, hvor blandt andre almindelige private personer bliver ramt hårdt af erhvervsregler, har Venstre nu fremsat et beslutningsforslag i håb om, at reglerne omkring hestetransport kan afbureaukratiseres. Det fortæller Christoffer Aagaard Melson fra Venstre

Copyright Ridehesten.com
Christoffer Aagaard Melson. Foto: Pressefoto Venstre
Nyheden fortsætter efter annoncen

I håb om kunne forbedre transportreglerne for hesteejere, har en række politikere fra partiet Venstre fremsat et beslutningsforsalg om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kigge på reglerne på området. 

– Der har været rigtig mange episoder hvor hestefolk har modtaget meget store bøder fordi de ikke har haft styr på alle de regler, der lige nu er i forhold til transport af dyr. Vi mener ikke, at disse regler er tilpasset ordenligt, så de kan fungere for hestefolk, og særligt private hestefolk bliver meget hårdt ramt, når de alligevel bliver regnet som om de driver økonomisk virksomhed, f.eks. når de deltager ved internationale stævner, fortæller Christoffer Aagaard Melson, som er en af de Venstre-politikere, der har fremsat forslaget. 

– Netop derfor har vi fremsat dette forslag omkring, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe, som forhåbentligt kan finde frem til en løsning, der vil forbedre transportreglerne til fordel for mange hesteejere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bag beslutningsforslaget står desuden Erling Bonnesen, Ulla Tørsnæs og Anne Honoré Østergaard, som alle er repræsentanter fra Venstre. 

Beslutningsforslaget indledes med: 

"Folketingen pålægger regeringen at nedsætte en arbejdsgruppe, der inden udgangen af folketingsåret 2021/22 skal komme med forslag til justeringer af reglerne for transport af heste, da bl.a. implementeringen af EU's transportforordning, giver store udfordringer for hesteejere og hestenes velfærd."

Se hele beslutningsforslaget i filen nedenfor. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen