Ulf Helgstrand går ind i politik

01-04-2021 12:23

Da Lars Løkke har fået nyt job, rykker Ulf Helgstrand op og bliver politisk spidskandidat til det kommende folketingsvalg. Hans mærkesager bliver naturligvis noget som gavner hestefolket og livet uden for byskiltet

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Som følge af at Lars Løkke Rasmussen har fået nyt job og fremover skal være ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, er der brug for flere kræfter i hans netværks-projekt, hvor ambitionen er at det skal blive til et politisk parti. Det oplagte valg til at overtage lederrollen er Dansk Rideforbunds formand, Ulf Helgstrand, som med glæde har taget imod udfordringen. 

– Det er godt nyt for hesteverdenen med en mand i folketinget som kan varetage rytterne og hesteavlernes mærkesager, fortæller Ulf Helgstrand. 

Men den kommende politiske karriere følger også nogle mærkesager som vil komme alle hesteejere til gode. 

  • En af mærkesagerne er at lade hestepærerne blive liggende, da de lugter godt og ikke kan sammenlignes med hundelorte. 
  • Nedsat skat for alle hesteavlere. Det er så svært at være avler, da det er en svær forretning, men vigtig for eksporten.
  •  Det skal være lettere at belåne en landbrugsejendom samt meget færre regler omkring ridehaller og ridebaner. Væk med bureaukratiet, som hæmmer udviklingen af hesteejendomme. Pt. er det svært at optage lån for folk  på landet, så det skal være lettere for folk der ønsker løbebånd, paddocks, løftdrift og så videre.

– Jeg forbliver selvfølgelig stadig som formand for Dansk Rideforbund, for hvis Casper Cassøe kan have mange kasketter på, så kan jeg også. Selv om at der bliver meget at se til, så glæder jeg mig til at skabe lykke for den danske hesteverden, slutter Ulf Helgstrand. 

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand og Ferrari ved gallashowet i Herning i 2019. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen