Velfortjent hyldest til dressurrytterne (video)

03-07-2022 09:49

CHIO Aachen: Det er noget helt specielt at vinde her i Aachen, som er verdens største ridestævne. Da det danske dressurhold i går vandt den famøse Nations Cup, fulgte også en ceremoni på det imponerende springstadion med plads til 40.000 mennesker

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald, Cathrine Laudrup-Dufour, elitesportschef i dressur, Anne-Mette Binder og Carina Cassøe Krüth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som Cathrine Dufour i går sagde på pressemødet efter Nations Cuppen, så var det ikke helt på den måde, at det danske hold havde forventet at vinde. Her refererede hun til diskvalifikationen af Isabell Werth, som man kan læse mere om nederst i nyheden HER, men ikke desto mindre, så var det særdeles velfortjent, at Danmark trak sig sejrrigt ud af den tætte kamp mod Tyskland. For hvis Tyskland skulle have vundet, så skulle Werth have redet over 77%, og da hun blev stoppet midt i galopprogrammet, lå procenten på 74. Der er ingen tvivl om, at procenten var steget jo længere hen i programmet, at Werth var kommet, og at det var blevet uhyggelig tæt, men hun var med stor sandsynlighed gået under de 77%.

Copyright Ridehesten.com
Det var en stor oplevelse at se Dannebro gå til vejrs på stadionet der har plads til 40.000 mennesker. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Stævnet i Aachen er kategoriseret som verdens største ridestævne, der hvert år besøges af over 350.000 mennesker. Der er også nogle specielle traditioner, og blandt dem er ceremonier på det store springstadion, hvor der er plads til intet mindre end 40.000 mennesker.

Her skal man som dressurrytter til præmieoverækkelse, hvis man vinder CDIO5*-klasser, både de individuelle vindere og det hold som vinder Nations Cuppen. Derfor var Cathrine Laudrup-Dufour allerede til præmieoverækkelse på det imponerende stadion efter Grand Prix'en i torsdags, og da det danske hold så vandt Nations Cuppen i går, fik hele holdet den oplevelse at skulle hyldes blandt flere tusinde tilskuer. 

Før i tiden red rytterne på deres egne heste til præmieoverrækkelsen, men i efterhånden en del år har Aachen stillet heste til rådighed for rytterne, da de færreste dressurryttere har lyst til at bruge deres egne heste, med tanke på, at de nemt kan komme til skade under sådan en stor hyldest.

Derfor var det danske dream-team bestående af Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth og Cathrine Laudrup-Dufour til præmieoverrækkelse på lånte heste, som tog det med nogenlunde ophøjet ro at galoppere rundt på den store græsbane.

Resultatet af holdkonkurrencen.

Stævnet start - og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen