Vejen til succes ved Baltic Cup

07-09-2020 12:51

Hannah Duelund Liltoft

I weekenden afholdt Riders Cup endnu en afdeling af Baltic Cup. Ridehesten var et smut forbi, blandt andet for at tale med landstræneren for pony, Lars Trier Kjøller om fremtidens talenter

Copyright Ridehesten.com
Julia Cissig. Foto: Ridehesten.com/Hannah Duleund Liltoft
Nyheden fortsætter efter annoncen

Weekenden har budt på et væld af sportslige resultater. Blandt andet blev der i Nordjylland afholdt DM i dressur, under dette års Equitour. På Sjælland blev der afholdt endnu en afdeling af Baltic Cup, dette er Nordens største turnering for U18 ryttere. 

Det er lidt sjovt at se, der i hver sin ende af landet, afholdes to vigtige konkurrencer med hvert sit formål. Men det er lige præcis dèt vi har i ridesporten, vi har mangfoldighed, luft omkring os og plads til drømme. 

Man bliver nysgerrig, når man går rundt på stævnepladsen til Baltic Cup, hvor de unge, håbefulde ryttere befinder sig i en dyb koncentration og udveksler erfaring. De tager imod kritik, ser frem mod forbedring og hvad vigtigst er, horsmanship er i højsæde. Hvad er det der driver værket, hvordan får man som ponyrytter enderne til at hænge sammen, med skolen, vennerne og stævnerne. 

Emilie Øvlesen, der i søndagens Grand Prix-klasse blev nummer to med sin kategori-2 pony Dynamo, indgik i en god dialog omkring hendes indgang til denne verden. 

At være 14 år er egentlig ikke så svært, hvis man lytter til hvad Emilie siger i videoen nedenfor. Her er det dybest set et spørgsmål om et tilvalg af hesten og et fravalg af festerne, der så småt begynder at dukke op i teenageårene. Emilie har haft en god støtte i sin træner igennem 7 år, Tom Gulaker. Her har dialogen været det bærende element i hendes fokus på træningen og vejen hertil. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I septemberudgaven af magasinet Ridehesten, har vi bragt et portræt af Line Busk Heltborg, der som Emilie er en ambitiøs ung pige.
Se mere her.

Landstræner for pony Lars Trier Kjøller brænder for de unge talenter. Han forsøger at tilgodese alle, når der som eksempelvis til Baltic Cup skal sammensættes et hold. En sammensætning der kræver mere end blot et vinderhold, men også små frø der skal sås. Det er vigtigt for Lars at ridesporten også har fokus på de nye talenter:

– Jeg vil så gerne, at vi får fremhævet nogle af vores dygtige ponyryttere, således de kan være en ambassadør for de andre unge talenter, der mangler det sidste for at komme afsted - troen på sig selv.

Lars opfordre til at være åben omkring sine mål overfor sine forældre og ikke mindst træner. Dialog er vejen frem, når nye stjerner skal formes. 

Henover efteråret kommer der træningssamlinger, som Lars ser frem til. Disse er grobund for starten på et nyt kapitel. Det ene udelukker ikke det andet, herunder var det vigtigt for Lars at frembringe budskabet om, at det ikke kun afhænger af hvilken pony man har, men lige såvel om ens indstilling til arbejdet, videreudvikling og vigtigst af alt troen på, at det skal lykkedes. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen