Skal du med til drenge-camp i november?

08-10-2024 17:38

Endnu en gang samles ridesportens drenge, når foreningen Drenge i Ridesporten samles til en lærerig og spændende weekend med camp hos Middelfart Ridecenter den første weekend i november

Copyright Ridehesten.com
Fællesfoto for Drenge i Ridesporten til Hingstekåring i Herning i 2024. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Den 1.-3. november afholder foreningen Drenge i Ridesporten vintercamp på Middelfart Ridecenter, hvor weekenden står på fællesskab, undervisning og lærerige arrangementer. Campen henvender sig til drenge i ridesporten i alle aldre, og forældre og søskende er ligeledes velkomne, og nu er tilmeldingen åben til dette års vintercamp. 

Deltagerne ankommer fredag d. 1. november, hvor der står motionering af hesten på programmet. Her skal drengene lære om mønstring med Ung i DV, hvor Viktor Hjortshøj Kristensen kommer ud og lærer drengene om mønstring. Lørdag og søndag er der undervisning i henholdsvis spring og dressur, men lørdag kommer Thomas Lindquist fra Lindquist Voltige ligeledes på besøg, for at lære drengene om voltigering. 

Copyright Ridehesten.com
Viktor Hjortshøj Kristensen gæster campen fredag for at lære drengene om mønstring. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen.

Undervisningen på campen varetages af tre kompetente undervisere, hvor det i springningen er Tobias Vik Theien, der vil stå for undervisningen, dressurundervisningen står Gustav Meinertz for, mens Lisa Nielsen står for undervisning i ponygames. 

Når der tilmeldes til campen, vælges der mellem tre spor: 

  • Dressur: Henvender sig til rytteren, der kan ride et LC-program uden hjælp. 
  • Spring: Henvender sig til rytteren, der kan galopere en bane på minimum 30 cm uden hjælp. 
  • Ponygames: Henvender sig til rytteren, der endnu ikke opfylder kravene til spring eller dressur. Her vil blive trænet balance, kontrol og fart, alt efter drengene og ponyernes niveau. 

Med andre ord, er der altså noget for enhver, uanset om du er til spring, dressur eller ponygames. Det er også muligt at deltage uden hest eller pony, men det er desværre ikke muligt at leje hest eller pony af foreningen. 

Der er planlagt et spændende program for deltagerne, hvor der foruden undervisning i enten spring, dressur eller ponygames afholdes en clinic, hvor Daniel Bachmann Andersen og Lars Trier Kjøller gæster campen. Her vil Daniel undervise Lars i dressur, og bagefter vil Lars undervise Daniel i springningen, så her er der altså lagt op til en lærerig aften, med plads til sjov og grin. 

Campen er for medlemmer af foreningen for Drenge i Ridesporten, og er du ikke allerede medlem, kan du blive det lige her, ligesom du kan tilmelde dig til campen hos Middelfart Ridecenter lige her

Fakta
Om Drenge i Ridesporten

I 2021 kom historier om grov mobning af drenge, der rider, frem i lyset. I kølvandet på dette arrangerede en forældregruppe et kursus kun for ridedrenge.

Arrangementet var vildt eftertragtet, og et arrangement blev hurtigt til flere. Dermed blev foreningen Drenge i Ridesporten stiftet med Morten Eifler som formand og Nina Kaae som næstformand. Begge har sønner i ridesporten.

Formålet med foreningen er, at drengene får andre drenge at have et hestefællesskab med og spejle sig i samt, at ingen drenge skal mobbes og føle sig forkerte over deres sport. Læs mere om stiftelsen af foreningen.

Til forskellige hesterelaterede arrangementer mødes drengene og dyrker fællesskabet omkring hestene. Indtil videre er der afholdt en hel del camps med undervisning og diverse indslag fra dygtige ryttere mv.

Fold up
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner