Vallensbæk vil samle borgerne om heste

05-05-2020 14:08

Annika Knudsen Lorentsen

I sidste uge blev det offentliggjort, at Vallensbæk Ridecenter skal omdannes til Vallensbæk Rideakademi. Det er med visionen om at samle byen omkring hestene på tværs af generationer, og så vil man samtidig udvide det eksisterende tiltag hvor man har sat ridning på skoleskemaet. Det fortæller Morten Schou Jørgensen, som sidder i kommunalbestyrelsen og i Vallensbæk Ridecenters brugerråd

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I torsdags blev pensionærerne på Vallensbæk Ridecenter opsagt fordi det er blevet besluttet at omdanne ridecenteret til Vallensbæk Rideakademi. En beslutning som chokerede mange af de pensionærer, som har haft deres gang på centeret i mange år. Det kan I læse mere om her.

Vi hos Ridehesten.com har snakket med Morten Schou Jørgensen, som sidder i kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune, og samtidig også er en del af Vallensbæk Ridecenters brugerråd. 

– Økonomien har selvfølgelig spillet ind. Det budget, som har været lagt for centeret har man ikke kunne holde sig indenfor, og derfor har man givet ekstra bevillinger for at køre stedet videre, forklarer Morten Schou Jørgensen og fortsætter:

– Derfor har vi undersøgt situationen og vi har fundet frem til, at pensionærdelen giver underskud, mens elevskolen køre rundt. Det sammenholdt med, at vi har en venteliste på 170 personer til elevskolen gør, at vi har besluttet at foretage denne ændring. 

Vil sætte fokus på Vallensbæks borgere
Målet er at skabe et rideakademi, som kan samle byens borgere og som forhåbentligt også kan samle byen på tværs af generationer.

– Mange af pensionærerne kommer fra andre kommuner, og selvom vi selvfølgelig også har været glade for dem, vil vi gerne fokusere på bogerne i vores egen kommune. Ambitionen er at bygge videre på de gode ting, der allerede foregår. Forrige år satte vi ridning på skoleskemaet for femteklasserne på Vallensbæk Skole. Det vil vi gerne udbrede til både Egholmskolen og Pilehaveskolen, og det er planen, at vi gør det efter sommerferien, fortæller Morten og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Målet er at lave forskellige aktiviteter hvor generationer kan mødes, så vi kan gøre det til et attraktivt mødested for vores børn, unge og deres forældre, og også de ældre borgere i byen. 

Skal der holdes stævner?
Vallensbæk Ridecenter har været vært for mange gode ridestævner gennem årene, og det er da også sandsynligt, at der fortsat vil blive afholdt stævner, selvom de tidligere er blevet afholdt ved hjælp af de frivillige kræfter som pensionærerne har lagt på stedet.

– Vi håber, at vi også det "nye sted" kan få frivillige kræfter til at bakke op. Vi håber, at både forældre, elever og byen generelt vil bakke op om dette sted, fortæller Morten, som også fortæller, at han godt ved, at de fleste af de frivillige kræfter i forhold til stævneafholdelse er kommet fra pensionærerne.

– Jeg ved ikke præcist hvordan vi kan finde frivillige til at hjælpe i forbindelse med stævneafholdelse, og vi har nok ikke selv kræfterne til at arrangere disse. Men derfor kan det også meget vel tænkes, at vi vil leje faciliteterne ud så andre arrangørere kan afvikle stævner på vores dejlige faciliteter. 

Har været glad for pensionærerne
Pensionærerne kæmper fortsat for deres plads på ridecenteret, og derfor har de oprettet en underskriftsindsamling, i håb om, at mange underskrifter kan gøre en forskel. 

– Jeg kan godt forstå, at vores pensionærer er kede af det, og vi er også kede af, at vi ikke kan fortsætte den del. Men vores fokus er et andet sted nu. Jeg synes det er fint, at de kæmper som de gør, og det viser jo også bare hvor glade de har været for stedet, men beslutningen er truffet, og det tror jeg ikke en underskriftsindsamling kan ændre. Vi har været rigtig glade for pensionærerne og vi håber, at vi kan få en god sidste tid med dem, slutter Morten.

En stor del af grunden til, at man ikke længere vil have pensionærerne på Vallensbæk Ridecenter er, at det vil kræve alt for stor kapital i forhold til istandsættelse. For, at stedet lever op til de nye lovkrav, skal der renoveres et stort antal bokse for at gøre plads til de ca. 60 pensionærer. Man har valgt at istandsætte en af staldene, som på sigt formodentligt skal bruges til, at man fortsat kan have et lille antal pensionærere på stedet ved siden af elevskolen og de nye tiltag. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen