Væddeløbssporten mister 30 mio

05-11-2014 08:45

Hvis ikke der kommer en redningsplan i sidste øjeblik, mister væddeløbssporten i Danmark 30 mio i tilskud, som de selv har været med til at skaffe gennem spillet på banerne

Copyright Ridehesten.com

Kulturminister Marianne Jelved gjorde mandag klart, at hun ikke bliver den, som genåbner stemmeaftalen om udlodning af tipsmidlerne og dermed ser det ud til, at to af Danmarks væddeløbsbaner må lukke allerede fra årsskiftet.

Da Danskespil overtog spillet på heste i Danmark, var det en aftale, at banerne som kompensation for tabt fortjeneste, skulle modtage ca 100 mio kr. om året. Det er en stor del af dette beløb som nu fjernes.

Jørgen Kold fra Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret har udregnet, at beskæftigelseseffekten for en stilling i hestesporten er 3,5, mod landsgennemsnittet for alle erhverv på 2,1. Sammenholdt med beskæftigelseseffekten i spillesektoren giver det et tab i arbejdspladser på 867. Et stort tab for det udkants Danmark, som i forvejen er meget presset.

Støt derfor op om væddeløbssporten i Danmark og kom til demonstration på Christiansborg Slotsplads i morgen torsdag d.6.november.

Kilde: Ekstra Bladet

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald