Extreme og Steen Juul vinder EM for 5-års

11-10-2021 09:29

Christine Krogh Frausing
Skribent

Den danske 5-årige hest, Extreme, vandt i lørdags EM for 5-årige travheste i Sverige. Steen Juul var kusk, og sørgede for at køre sejren hjem med den dygtige hest

Copyright Ridehesten.com
Steen Juul. Foto: Ridehesten/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da der i lørdags blev afholdt EM i trav i Sverige, deltog den danske 5-års hest, Extreme, som eneste danske. Steen Juul og Extreme lagde utroligt flot fra start, og allerede tidligt i løbet viste Extreme god karakter. Ved 500m-pælen overlod Steen Juul dog spidsen til Magnus A. Djuse med Aetos Kronos. Herefter trak Steen Juul i venstre line, og kørte ind i open strech, der er en bane i opløbet, hvor hesten bag den førende må angribe indenom. 

– Vi har vidst at der var noget ekstra i ham. Jeg turde ikke satse hundrede procent fra starten, men jeg kunne jo mærke han ville afsted. Jeg følte at jeg havde hvad jeg skulle have i linjerne, og jeg ved hvor god og stærk en hest det er, fortæller Steen Juul i et interview til Fast Track. 

Copyright Ridehesten.com
Steen Juul. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

Stald Cosmopolitan ejer den 5-årige travhest, og har før fået bud i millionklassen. De har dog udtalt, at de endnu ikke et sekundt har overvejet, at sælge hesten. Der skal noget højere bud til, før de ville overveje at gå af med den kraftfulde travhest. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det føltes uvirkeligt når man møder de heste, men inderst inde så håber man på at det kan lade sig gøre. Han løfter sig selv hver gang han møder nogen der er bedre end ham selv, siger John Sørensen der er en af hovederne bag Stald Cosmopolitan.

Vindertiden blev 1.11,2a/2140m og der var kræfter i behold ved målpassage. Der var 500.000 SEK i førstepræmie til Stald Cosmopolitan.

Fakta
Kort om Steen Juul

Steen Juul på 71 er en af de mest sejrende kuske i Europa. Med mere end 7500 sejre på CV'et er han danmarks bedst kørende kusk. 

Fold up
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen