Update: Hest skudt af jæger – nu leder politiet efter vidner

17-05-2017 15:08

En unghest ved Vinderup i Midtjylland måtte i går lade livet efter at være ramt af et vådeskud – nu søger politiet vidner

Copyright Ridehesten.com
Politiet leder efter vidner i et område i en radius af fire km

I går blev unghesten Spíra ramt af et formodet vådeskud i de første timer af bukkesæsonens start.

Spíra, der ellers stod for at scannes tirsdag morgen inden hun skulle til hingst, måtte i stedet hastigt transporteres til Ansager Dyrehospital.

-  Jeg kan bekræfte, at en hest i går kom ind med et hul i siden og ved nærmere undersøgelse, fandt vi blødninger i bughulen og store skader på mave-tarmregionen, fortæller dyrlæge ved Ansager Dyrehospital Bo I. Jørgensen. Mad og afføring var kommet ud i bughulen pga. de huller som projektilet havde lavet i tarmene. Hoppen var på det tidspunkt allerede ramt af bughindebetændelse, var i stærke smerter og skaderne var så store, at hun blev aflivet på operationsbordet, fortæller Dyrlæge Bo Jørgensen.

Hesten er efterfølgende blevet obduceret, og det lykkedes dyrlægen at finde projektilet, der stammer fra en typisk jagtriffel.

-  Det er ikke muligt og sige noget om, hvor langt fra der er skudt, fortæller Bo Jørgensen, men efter alt at dømme, så må det have været længere væk, eftersom at projektilet ikke har haft energi nok til at komme igennem, men stadig befandt sig inde i hesten, slutter dyrlæge Bo Jørgensen.

Copyright Ridehesten.com
Spíra, der her ses med et skudhul i maven

Ridehesten.com har i dag talt med Midt- og Vestjyllands politi, der efterlyser jægere, der har været på jagt i området omkring Vinderup, eller vidner der har oplysninger om jægere, der har været på jagt i området den 16. maj 2017 i tidsrummet fra kl. 0500 til 0900.

-  Undersøgelser har godtgjort, at der formentlig er tale om et projektil fra en jagtriffel og sammenholdt med, at der i går var premiere på bukkejagten, formoder vi, at der er tale om et vådeskud, fortæller Midt-og Vestjyllands Politi.

Ring 114, hvis du har været jæger eller har kendskab til jægere, der var i området i ovennævnte tidsrum.

Læs historien fra i går, Tragisk uheld: Hest skudt af jæger, HER

Info

Bukkejagt
Bukkejagten løber fra den 16. maj til 15. juli. Jagten på sommerbukken er udelukkende riffeljagt eller buejagt. Fra den 1.oktober til den 31. januar er der jagttid på alle rådyr, hvor der må skydes både med haglegevær, riffel og bue

Hvor tæt på heste må der skydes?
Det følger af § 19 i lov om jagt og vildtforvaltning, at der ikke under jagt må afgives skud inden for en afstand af 50 m fra beboelsesbygninger, medmindre der foreligger samtykke fra beboeren.
Stk. 2. På fiskeriterritoriet må der ikke drives jagt inden for en afstand af 100 m fra arealer, der har status som sommerhusområde, og 500 m fra arealer, der har status som byzone.
Afstandskravet gælder uanset om beboelsesbygningen er beboet eller ej. Hestestalde, hønsehuse, lader mv., er ikke omfattet af afstandskravet, selvom heste og andre husdyr kan blive forstyrret af skud tæt på.
Kilde: Retsinformation

Skov- og Naturstyrelsens råd til jægerne: Orienter naboerne hvis man har ønske om at drive jagt tæt på naboejendommen. HUSK altid at få naboens samtykke, hvis jagten kan medføre skudafgivelse inden for en afstand af 50 m fra beboelse.
Skov- og Naturstyrelsens råd til naboen: Kontakt jægerne og oplys om, at jagt tæt på skel kan medføre store forstyrrelser, f.eks. for husdyrene.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner