Ungrytterne tager guld ved NM i dressur

27-06-2014 11:06

Så er der mere guld til Danmark ved de nordiske mesterskaber i Kristiansand i Norge! De danske ungryttere i dressur har i dag sikret sig holdguld

Copyright Ridehesten.com
Henriette Dam Vestergaard og Leopold.

Fredag morgen skulle ungrytterne ride 2. afdeling af deres holdmesterskab ved NM i dressur i Kristiansand i Norge. Danskerne var i front for mesterskabskampen efter 1. afdeling, og de danske piger svigtede heller ikke i 2. afdeling, da Emma Holm Westergaard, Pernille Teidor Olesen, Henriette Dam Vestergaard og Anna Zibrandtsen sikrede sig guldet.

2. afdeling af holdmesterskabet skulle rides i det individuelle program, og det var Pernille Teidor Olesen og Don Dino, der skulle på banen som første danske ekvipage. Det blev til et resultat på 65,053 %, mens næste dansker, Emma Holm Westergaard på Pantani, blev belønnet med 67,447 % for sit program. Henriette Dam Vestergaard og Leopold var igen i topform og leverede dagens bedste program til 71,684 %, mens dommerne belønnede Anna Zibrandtsen og Detroit med 71,579 % for deres program.

Det danske landshold sluttede 2. afdeling med 211,000 point, hvilket gav et samlet holdresultat på 210,710 point, og hermed var guldet hjemme. Sølvet gik til Norge med 399,763 point, mens Finland fik bronze med 396,027 point, og Sverige blev nr. 4 med 394,369 point.

Henriette Dam Vestergaard og Leopold vandt klassen, mens Anna Zibrandtsen og Detroit blev nr. 2. Emma Holm Westergaard og Pantani sluttede på 4. pladsen, og Pernille Teidor Olesen og Don Dino blev nr. 10.

Det individuelle nordiske mesterskab afgøres i kür-klassen, der rides søndag fra kl. 8.

De nordisk/baltiske mesterskaber i dressur og paradressur afvikles i Kristiansand i Norge fra den 25. – 29. juni. Danmark stiller med landshold i dressur for seniorer, ungryttere, juniorer og pony (kat. I og II), mens fire paradressurryttere i hhv. grad II, III og IV skal repræsentere Dannebrog.

Se resultaterne HER

Kilde: DRF.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald