Unghestene viser god stil på Bækgaarden

05-07-2024 20:27

I dag har 5-, 6- og 7-års hestene været på banen for anden gang til dette års Bækgaarden Horse Festival. Her har de unge heste gået anden kvalifikation af Alfarvad Youngster Tour

Copyright Ridehesten.com
Unghestene viste yderst god form i Alfarvad Youngster Tour på Bækgaarden i dag. Her ses vinder af 6- og 7-års, Julie Rask og Heart Thief. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Det var nogle yderst velspringende unge heste man kunne få fornøjelsen af at se på banen i dag til Bækgaarden Horse Festival 2024, da de var på banen i anden kvalifikation af Alfarvad Youngster Tour, hvor forhindringernes højde lød på 115 cm på 5-års hestene, 125 cm for 6-års hestene og 130 cm for 7-års hestene.

De første på banen var 5-års hestene. Til trods for, at de unge heste kun havde været på banen en enkelt gang inden denne kvalifikation, virkede de yderst upåvirkede af de store, flotte omgivelser, den kraftige blæst og de farverige spring på banen. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Hald Cassøe på en yderst velspringende Unik V, der i dag vandt 5-års. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Med 35 ekvipager til start, betød det ni placeringer. Bedst af alle var dog, Daniel Hald Cassøe på en yderst velspringende Unik V e. Syvhøjegaards Unforgetable S/ Cavall Ask, der red en flot, præcis og hurtig runde på banen i tiden 23,59. Det sikrede altså parret førstepladsen i dagens anden kvalifikation. Parret tog også sejren i gårsdagens Youngster Tour, hvilket placerer dem rigtig lunt i svinget til finalen i morgen, lørdag, hvor forhindringernes højde nu lyder på 120 cm. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen og Lucy Lux. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

På en flot andenplads i 5-års klassen blev det altid velridende Christian Jansen, og også denne rytter havde en meget velspringende 5-års hest med sig i dag. Lucy Lux e. Rockland/ Churchill viste rigtig fin form, og med en fejlfri runde i en hurtig tid, satte de sig meget sikkert på andenpladsen. Tredjepladsen gik til Konstantin Deeken Künnemann med A.N. Carlton e. Casall Sem/ Camargue. Parret var kun 0,3 millisekunder fra andenpladsen, men i dag blev det til en yderst flot tredjeplads til det dygtige par. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann med A.N. Carlton. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Efter 5-års hestene, var det tid til, at 6- og 7-års hestene skulle på banen. Med 75 deltagere var der 19 placeringer i dagens klasse. Førstepladsen gik til unge Julie Rask med den bare 6-årige Heart Thief NBB e. Mønsteds Hardcore/ Come Back II, der var suverænt hurtigst i 21,24 sekunder. Parret har, trods deres unge alder, redet mange flotte resultater hjem allerede, og i dag var altså ingen undtagelse. 

Copyright Ridehesten.com
Julie Rask med den bare 6-årige Heart Thief NBB. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Placeret som nummer to blev Adam Sparlund Olesen på 6-årige Sky Van Het Zoutkorrelhof e. Foncetti/ Bonnie Prince Charlie. Parret red en yderst nydelig runde i en hurtig tid, nemlig 22,10 sekunder, hvilket sikrede dem andenpladsen i dagens klasse.

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen på 6-årige Sky Van Het Zoutkorrelhof. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

På tredjepladsen blev det Ane Pedersen Mylin på 7-årige Apoki M e. Catoki/ Bøgegårdens Apollo. Apoki M var altså eneste 7-års hest i top-3, og endda med kun 0,5 millisekunder fra andenpladsen, men i dag måtte parret nøjes med en flot tredjeplads efter en meget flot tur med en meget velspringende Apoki M. 

Copyright Ridehesten.com
Ane Pedersen Mylin på 7-årige Apoki M. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I morgen gælder finalen for 5-års hestene, der skal ud i 120 cm. Herefter bliver finalen for 6- og 7-års hestene afgjort, hvor 6-års hestene skal prøve kræfter med 130 cm imens 7-års hestene skal ud i 135 cm. Du kan se stævnets start- og resultatlister her. 

 

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen