Unghestebedømmelse i military på dansk grund

08-06-2016 12:04

For første gang i den danske militaryhistorie skal der afholdes Unghestebedømmelse af militaryheste her i Danmark. Et arrangement der bliver afholdt her den 3. juli

Copyright Ridehesten.com

Den 3. juli bliver der for første gang afholdt military Unghestebedømmelse i Danmark, i første omgang vil det være 4-års hestene, der får chancen. 
Arrangøren er Haslev Køre- og Rideforening. Konkurrencen vil foregå på banen i Tureby, og vil blive afviklet som en stilterrænspringning, der vil løbe over en 1500 m lang bane bestående af 14 spring med en max højde på 80 cm. Hvis det opnående samlede resultat er over 7,0, vil det kvalificere til finalen i det åbne Nordiske Championat på Flyinge den 9. - 11. september.

Klassen vil blive bedømt af den erfarne svenske unghestedommer Lars Christenson, som en stilkonkurrence ligesom man kender det fra springsporten.

Klassen er åben for alle 4-års heste samt 5-års heste, der i 2015 har haft føl. Der vil være mulighed for at træne på banen i ugen op til, ligesom der vil være mulighed for at skridte på banen inden konkurrencen, som et led i god uddannelse af hesten.

Tilmelding vil foregå via GO.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald